Deel dit artikel ‹ Terug

Mooie boerenbeleving op tweede paasdag

Geplaatst op: vrijdag 26 april 2019


Land van Cuijk Boert Bewust opende op tweede paasdag 22 april twee bedrijfsborden in Haps. Om 10 uur onthulde de burgervader en vader Huub Bens het Boert Bewust-bord bij Bens BoerderEI, het legpluimveebedrijf van Hugo en Rianne Bens. “Boeren hebben een trots verhaal te vertellen en zijn heel belangrijk voor het buitengebied. Het platteland waar we met zijn allen fietsen, wandelen en van genieten. Hoe zou dat eruit zien zonder boeren,” vroeg burgemeester Wim Hillenaar van gemeente Cuijk zich af.
Veel (groot)ouders en kinderen waren vroeg uit de veren en kwamen paaseieren zoeken, eieren schilderen en een kijkje nemen bij de eierverzameling en de kippen. De tweede onthulling vond onder grote belangstelling van boeren en burgers plaats bij Moorens Farm, het melkveebedrijf van familie Mooren dat vorig jaar uitbreidde met het kinderdagverblijf Boerkes & Co. Jong en oud maakten kennis met de kalfjes en koeien, bekeken de melkstal, reden tractor langs de immens grote machines en speelden in het strobalencircuit of de mooie speeltuin van het kinderdagverblijf.

Boert Bewust
Het nieuwe initiatief in het Land van Cuijk is opgezet om meer verbinding tussen boeren en de maatschappij te creëren. Meer betrokkenheid tussen boeren, tuinders en de samenleving om over en weer kennis te delen over de herkomst van ons voedsel.
Hugo Bens: „We zijn met een vijftiental boeren in het Land van Cuijk Boert Bewust begonnen om een brug te slaan tussen twee belevingswerelden; die van de burger en van de boer, om elkaar beter te begrijpen.” En dat is in het paasweekend zeker geslaagd; een paar duizend bezoekers kwamen naar de twee open dagen en gingen in gesprek met boeren en elkaar.