Deel dit artikel ‹ Terug

Land van Cuijk Boert Bewust van start met dansende koeien

Geplaatst op: vrijdag 12 april 2019


Zaterdag 6 april ging Land van Cuijk Boert Bewust officieel van start. Jan Baltussen (90) onthulde het bedrijfsbord op het melkveebedrijf ‘De Velderhoeve’ van familie Baltussen in Landhorst.

Na de feestelijke onthulling mochten de koeien voor de eerste keer naar buiten. Een prachtig schouwspel voor het toegestroomde publiek. “Vroeger had bijna iedereen boeren in de familie, dat is tegenwoordig anders. Met Boert Bewust willen we mensen uit de hele maatschappij op een laagdrempelige manier laten zien, horen en voelen wat het boerenleven anno 2019 inhoudt,” aldus Hugo Bens, voorzitter Land van Cuijk Boert Bewust.

Een mooi schouwspel; de koeien die in groepen dansend en rennend het frisse grasland oprenden. Voor de kinderen was er volop vertier; van schilderen, vogelhuisjes timmeren tot spelen in een maiskorrelbak. Groot en klein keken rond op het bedrijf en mochten o op de platte kar mee de weide in naar de grazende koeien.

Verbinding
Meer betrokkenheid tussen boeren, tuinders en de samenleving om over en weer kennis te delen over de herkomst van ons voedsel. Dat is het doel van het landelijke initiatief Boert Bewust. Land van Cuijk is de zesde streek die aangesloten is bij de landelijke stichting en de eerste streek in Brabant. De aangesloten Boert Bewust boeren maken het voor burgers mogelijk om laagdrempelig verschillende type bedrijven te bezoeken en in gesprek te gaan met ondernemers. Daarnaast organiseert Boert Bewust activiteiten om in gesprek te komen en te blijven met de mensen in de regio. Alle deelnemende bedrijven zijn te herkennen aan een ‘Land van Cuijk Boert Bewust bedrijfsbord’.
Dit jaar zullen nog diverse openingen van bedrijfsborden volgen.

Kijk voor meer informatie op www.landvancuijkboertbewust.nl.
advertentie