Deel dit artikel ‹ Terug

BiblioPlus start met de Rabo Playground

Geplaatst op: dinsdag 9 april 2019


De plek om technische snufjes te ontdekken

Robots besturen, leren programmeren of films maken met een groen scherm: vanaf april is het mogelijk om dit samen met je kind te ontdekken. Op 13 april gaat namelijk de eerste Rabo Playground van het TechLab van start in Bibliotheek Boxmeer.
De Rabo Playground is een vrije werkplaats waar kinderen zelfstandig aan de slag gaan met materialen zoals robots, LEGO en een green screen. Met die materialen kunnen ze bijvoorbeeld leren programmeren, robots bouwen en film maken. Een activiteit waar plezier en leren hand in hand gaan. Ouders zijn welkom om deze uitdagingen samen met hun kind aan te gaan.
Bij het TechLab konden kinderen al educatieve workshops volgen en nu kunnen gezinnen dus ook zelf alle technologische snufjes uitproberen. Vanuit ouders en kinderen was daar veel vraag naar: “Vaak willen kinderen na afronding van een TechLab expeditie nog langer met de materialen bezig zijn. Bij de Playground is dat nu mogelijk. Daarnaast zijn veel ouders zelf ook geïnteresseerd in programmeren, robots en technologie. De Rabo Playground geeft ouders en kinderen de mogelijkheid om samen tijd door te brengen, hun enthousiasme te delen en iets moois te creëren. ”, aldus Resi Baeten, regisseur Kinderen & Ouders bij BiblioPlus. “Deze nieuwe activiteit werd mede mogelijk gemaakt door de Rabobank. We zijn als bibliotheek ontzettend blij dat de Rabobank het belang inziet van technologische innovatie en de Playground actief steunt”.
De Rabo Playground gaat zaterdag 13 april van start in Bibliotheek Boxmeer. Ouders en kinderen reserveren vooraf de beschikbare materialen zoals LEGO Mindstorms, een Dash robot of een groen scherm. De materialen zijn vervolgens gedurende 1,5 uur vrij te gebruiken tijdens de openingstijden van de Rabo Playground. Op de zaterdagen is ook een Technaut uit het TechLab aanwezig voor ondersteuning, zodat ouders en kinderen altijd tips en hulp kunnen krijgen.
Geïnteresseerden kunnen zich inschrijven voor één van de twee tijdsblokken: 11:00 tot 12:30 uur en 13:30 – 15:00 uur. Meer informatie en inschrijven: https://www.biblioplus.nl/techlab
advertentie