Deel dit artikel ‹ Terug

Grensoverschrijdende fietsroutes van Dynamic Borders

Geplaatst op: vrijdag 25 januari 2019


Tijdens de Touristikmesse Niederrhein bij Wunderland Kalkar op 2 en 3 februari 2019 presenteren de gemeenten Bergen, Boxmeer, Cuijk, Gennep, Goch en Weeze gezamenlijk de eerste vijf thematische grensoverschrijdende fietsroutes, die zijn ontwikkeld in het kader van het INTERREG-project Dynamic Borders.

De eerste vijf routes
De routes zijn ontworpen door de toeristische organisaties: Het Regionaal Bureau voor Toerisme Land van Cuijk, Niederrhein Tourismus en het Toeristisch-platform Maasduinen. Alle fietsroutes zijn gebaseerd op het knooppuntensysteem, omdat Kreis Kleve in het voorjaar ook zal overgaan op dit systeem. De eerste vijf nieuwe fietsroutes zijn tussen de 30 km en 80 km lang, waarbij het ook mogelijk is om (delen) van routes te combineren. In de periode 2019-2020 zullen nog eens vijf nieuwe thematische grensoverschrijdende fiets- en wandelroutes ontwikkeld en gepromoot worden.

Dynamic Borders
Het INTERREG-project Dynamic Borders loopt tot en met 2020 en wordt mede mogelijk gemaakt door de Europese Unie, de provincies Limburg en Noord-Brabant en het Ministerium für Wirtschaft, Innovation, Digitalisierung und Energie des Landes Nordrhein-Westfalen.

Foto onderschrift (van links naar rechts): Nanda Kers (gemeente Cuijk), Frank van Ginkel (RBT Land van Cuijk), Tijn Houwen (gemeente Gennep), Khalid Rashid (Gemeinde Weeze), Jacomijn Visser (Projectsecretaris Dynamic Borders) en Sjoerd Zegers (gemeente Bergen) vertellen u graag meer over de routes tijdens de Touristikmesse bij Wunderland Kalkar.
advertentie