Leer printen in 3D of bouw robots in de Bibliotheek_ Deel dit artikel ‹ Terug

Leer printen in 3D of bouw robots in de Bibliotheek

Geplaatst op: dinsdag 22 januari 2019


In januari en februari starten weer twee nieuwe expedities van het TechLab van BiblioPlus. Kinderen van 8 t/m 14 jaar kunnen in 4 bijeenkomsten aan de slag met de Expeditie 3D in bibliotheek Gennep of de Expeditie Robotica in bibliotheek Cuijk.

De expeditie bestaat uit 4 bijeenkomsten en wordt begeleid door Technauten. Bij de Expeditie Robotica, die op maandag 28 januari start, gaan kinderen op ontdekkingstocht in de wereld van robots. Wat zijn robots eigenlijk? Hoe kun je ze ontwerpen, bouwen en programmeren? Allemaal vragen die voorbij komen. Tijdens de Expeditie 3D printen, die start op vrijdag 1 februari, staat de 3D printer hard te werken. Kinderen mogen namelijk hun eigen ontwerp maken en printen!

Bij beide expedities gaan kinderen vooral zelf aan de slag met alle toffe materialen die te vinden zijn in het TechLab. Door middel van deze materialen zetten kinderen vaardigheden in die passen bij de 21e eeuw. Denk hierbij aan creatief en kritisch denken, probleemoplossend werken en het inzetten van computertaal. De ‘Technauten’ zijn experts op dit gebied en helpen deze vaardigheden eigen te maken.
Benieuwd naar deze expedities?
Aanmelden kan op www.biblioplus.nl

Hier vind je ook meer informatie over het TechLab van BiblioPlus en kun je je aanmelden als fan, zodat je niets van het TechLab hoeft te missen.
advertentie