Deel dit artikel ‹ Terug

Museum in het donker gaat op herhaling

Geplaatst op: vrijdag 18 januari 2019


De eerste editie van ‘Museum in het donker’, in november jl. was een succes. Op veler verzoek gaan we op herhaling en kunnen bezoekers nog één keer het verhaal van paratrooper Vincent komen beleven in het Oorlogsmuseum Overloon. Op 8, 9 en 10 februari wordt het museum in de avonduren opengesteld en wordt het verhaal van deze 101st Airborne paratrooper dus nog eenmaal op een ludieke wijze, in een prachtig uitgelicht museum verteld.

Vincent J. Speranza
Bezoekers kunnen zich onder laten dompelen in het heroïsche verhaal van de nu 93-jarige Vincent J. Speranza, een Amerikaanse paratrooper van de 101st Airborne Division, die tijdens de Tweede Wereldoorlog in actie kwam in de Ardennen en betrokken was bij de bevrijding van een concentratiekamp.

De rillingen over je lijf

Hoe beleefden bezoekers ‘Museum in het donker’ tijdens de openstellingen in november?

“Wat een bijzondere avond, wat een voorbereidingen, ongelooflijk!’

“Vanaf het buffet tot aan de laatste film over Vincent, de wandeling buiten, het was geweldig en ook van het kampvuurverhaal hebben we genoten!”

“De rillingen over je lijf bij het concentratiekamp, dan weer een lach op je gezicht over dat verhaal met de helm vol bier en alles zie je dan ook echt voor je.”

“We vonden het een indrukwekkende, fantastische avond...Nooit zal ik nog spaghetti eten, zonder aan het museum en aan Vincent Speranza te denken.”

Meer weten over het museum?

www.oorlogsmuseum.nl

Tickets kopen?
www.eventbrite.nl

advertentie