Deel dit artikel ‹ Terug

Anke Verweijen presenteert Mama’s Moed - voor mijn allerliefste held

Geplaatst op: dinsdag 15 januari 2019


Afgelopen zaterdag 12 januari, de dag dat Dennis Verweijen 39 jaar geworden zou zijn, presenteerde Anke Verweijen het boek Mama’s Moed. Tijdens een mooie en sfeervolle presentatie waren er verhalen, muziek en veel herinneringen aan Dennis. Het eerste exemplaar overhandigde Anke aan een van de behandelende artsen van Dennis.

Mama’s Moed
Anke Verweijen (1982) is 35 weken zwanger als haar man Dennis overlijdt aan de gevolgen van acute myeloïde leukemie. Een paar weken later wordt hun zoontje Timo geboren. In het boek Mama’s Moed beschrijft Anke hoe ze na de dood van haar grote liefde probeert te blijven genieten van het leven. Mama’s moed is een ode aan de liefde, die ook na de dood nog zo intens is: ‘Allerliefste Dennis, held, jij maakt me nog altijd gelukkig. Elk moment van de dag denk ik aan je en bezorg je mij vlinders en heel veel liefde. Wij waren, zijn en blijven voor altijd met z’n vieren een TOPTEAM!’ 

Papa’s Bloed
Mama’s Moed is de opvolger van Papa’s Bloed, waarin Dennis Verweijen het eerste jaar van zijn ziekte beschrijft. Een jaar waarin hij verliefd wordt
op Anke, trouwt en voor het eerst vader wordt. En dat terwijl hij halverwege het jaar ongeneeslijk ziek wordt verklaard. De zoektocht naar een geschikte stamceldonor blijkt tevergeefs en ook een alternatieve behandelingsmethode in Duitsland haalt niets uit. Ondanks alle tegenslag besluit hij zijn dromen na te jagen en komen er door zijn inspanningen als ambassadeur van Stichting Matchis honderden nieuwe stamceldonoren bij.

Het boek Mama’s Moed is sinds deze week in alle boekhandels en ook online verkrijgbaar. Met de opbrengsten ondersteunt ze de Maarten van der Weijden Foundation en Stichting Matchis.
advertentie