Nol Havens komt in jubileumjaar van VOF de Kunst met ‘Suzanne voorbij’ naar Haps_ Deel dit artikel ‹ Terug

Nol Havens komt in jubileumjaar van VOF de Kunst met ‘Suzanne voorbij’ naar Haps

Geplaatst op: vrijdag 11 januari 2019


Huistheater De Steenakker is vereerd dat in het jubileumjaar van VOF de Kunst de voorman Nol Havens op zondag 20 januari a.s. Haps aandoet.

Dat doet hij met een persoonlijk verhaal in zijn solo programma ‘Suzanne Voorbij’.
Deze maand start de oude Nederlandstalige popformatie VOF de Kunst - bekend van wereldhits als ‘Suzanne’ en ‘Eén kopje koffie’ - met de jubileum tour ‘Suzanne35jaar’. Met deze tour gaat VOF langs de grote poppodia in Nederland.
Nol brengt in Haps naast enkele hits óók liedjes die hij tegenwoordig zelf als singer en songwriter maakt. Een intiem concert in dit groot te vieren feestjaar van VOF de Kunst. U kunt dit concert ook bewonderen bij Huistheater De Steenakker op 20 januari in Haps.

VOF de Kunst werd opgericht in 1983. Al meteen in dat jaar staat de band met een nummer 1 notering in de hitlijsten met ‘Suzanne‘. Dat nummer werd een internationale hit en zo reist VOF de Kunst in 1984 en 1985 als The Art Company maandenlang door bijna alle Europese landen. Van ‘Susanna‘ worden wereldwijd vijf miljoen exemplaren verkocht. Enkele jaren later wordt dit succes nog eens dunnetjes over gedaan met ‘Eén kopje koffie‘.  

Voor groot en klein
Daarnaast is VOF de Kunst zeer succesvol geweest met muziek voor kinderen. Een eerbetoon aan Annie M.G. Schmidt leidt tot een reeks van cd’s zoals ‘Dikkertje Dap’ (3x platina). Ze traden op in Sesamstraat en maakte de cd ‘Sinterklaasfeest met VOF de Kunst‘ met daarop bestaande liedjes die de Brabanders voorzagen van een nieuw jasje als ook nieuwe nummers. Inmiddels zijn er in Nederland meer dan 1,7 miljoen cd’s voor kinderen verkocht. Ook trad de groep samen met Erik van Muiswinkel op in theaters en waren ze de eerste band met popmuziek voor kinderen.  

Nu gaat VOF de Kunst opnieuw touren door Nederland. Onvervalste nederpop met als een feest der herkenning hun oude hits, maar ook nieuw werk. In Haps is de frontman, zanger en singer songwriter Nol te zien in een speciaal concert! In ‘Suzanne Voorbij’ wordt je meegenomen in zijn persoonlijk verhaal over 35 jaar VOF de Kunst. Herinneringen en herkenbaarheid, mooie maar ook moeilijke tijden. Het overlijden van zijn vrouw, vader en zus. Het bracht veranderingen met zich mee.
En wat vond hij als nuchtere Brabander van het succes van VOF? Nol deelt het in de intimiteit van Steenakker. Het publiek mag vragen stellen en meezingen. Nol met zijn gitaar na jaren alléén op het podium. In het voorjaar gaat hij een cd opnemen met eigen nummers. Nol wil in de toekomst vaker alleen op het podium gaan staan.  

Dit concert vindt plaats in het kader van vijf jaar Huistheater De Steenakker. Het is het tweede concert in een tweedelige reeks Brabantse jubilea concerten. Het eerste was begin van het seizoen ‘Rienne va Plus’ met de Rijkevoortse zangeres Rieany Janssen en de muzikanten Ernst Jansz en Jan Hendriks (Doe Maar). Na afloop nazit met Nol en één kopje huisgemaakte soep! Entree: € 15,-
Info & Tickets: www.desteenakker.nl
advertentie