Opnieuw De Neije Krant Oudejaarsconference – Maar… we komen er wel! _ Deel dit artikel ‹ Terug

Opnieuw De Neije Krant Oudejaarsconference – Maar… we komen er wel!

Geplaatst op: donderdag 10 januari 2019


“We hebben er nu alweer volop inspiratie voor en gruwelijk veel zin in”

Het duurt nog even maar op zaterdag 28 en zondag 29 december 2019 is er opnieuw een Neije Krant Oudejaarsconference in Theater Myllesweerd. Jan Volleberg en Tom Raaijmakers brengen dan voor de tweede keer een avondvullende show vol grappen, sketches, muziek en hun visie op alle gebeurtenissen in 2019. De kaartverkoop start woensdag 6 maart (de dag na carnaval) om 10.00 uur. Deze tickets zijn niet online te koop, maar uitsluitend aan de balie van Myllesweerd aan de Kerkstraat 3 in Mill. Tickets kosten 15,- euro en dat is inclusief een gratis consumptie.

Ontstaan
Jan Volleberg (1982) en Tom Raaijmakers (1996) nemen als “De kom maar eens langs als je in de buurt band” al enkele jaren deel aan de pronkzittingen in Wilbertoord. “Op een van de avonden dat we teksten aan het schrijven waren, opperden we: ‘als we eens een oudejaarsconference gaan maken’,” vertelt Jan.
“Daar bleef het toen bij. Maar de repetitie daarna zeiden we tegen elkaar: ‘als we dat eens echt gingen doen.’” Tom vertelt dat het idee hen niet
losliet en dat ze uiteindelijk besloten het verder uit te werken. “We hebben het idee voorgelegd aan Corné Kremers, verder uitgewerkt en eind 2017 was het zover. Toen stonden we twee keer op het podium.”

Succes
Het was in eerste instantie de bedoeling om één show te doen, maar de kaartverkoop ging zo hard dat men besloot er twee avonden van te maken. Jan: “We hebben zo’n zevenhonderd bezoekers gehad. Je kent de uitspraak wel dat men ooit zegt: ‘nee, jij trekt volle zalen’. Nu zeg ik nu: ‘ja, twee keer zelfs.’” Het publiek was razend enthousiast. Tom: “Het publiek wist niet wat ze moesten verwachten. Wij zelf trouwens ook niet toen we eraan begonnen. We dachten aan een uurtje verhalen, liedjes en wat grappen, maar het werd een show van twee keer ruim 50 minuten.”

Vervolg
Ondanks het succes kwam er in 2018 geen vervolg. “Het is best veel werk om een dergelijke avondvullende show te maken,” vertelt Jan. “Dus hebben we toen afgesproken om even geen volgende show te plannen.” “Veel mensen vroeger er overigens wel naar,” vult Tom aan. “Een van hen was Corné. Hij mailde ons begin december met de vraag of we al wisten of we eind 2019 een nieuwe oudejaarsconference wilden doen. Toen begon het weer te kriebelen.” Na een goed ‘keukentafel’-gesprek besloten Jan en Tom opnieuw een Neije Krant Oudejaarsconference te gaan doen. “We hebben er nu alweer volop inspiratie voor en gruwelijk veel zin in.”

Tickets
Jan en Tom zullen op woensdag 6 maart om 10.00 uur zelf in Cultureel Centrum Myllesweerd de eerste tickets verkopen. Tickets zijn niet op stoelnummer of online te reserveren, maar uitsluitend zolang de voorraad strekt te koop aan de balie van Myllesweerd. Tickets kosten 15 euro en dat is inclusief een consumptie.
advertentie