Grootste Kerststallen expostie van Nederland in Boxmeer_ Deel dit artikel ‹ Terug

Grootste Kerststallen expostie van Nederland in Boxmeer

Geplaatst op: donderdag 27 december 2018


Nieuw: historische gebouwen van de stad Jeruzalem en de werkplaats van St. Jozef. In de St.Petrusbasiliek te Boxmeer is van woensdag 12 december 2018 t/m zondag 6 januari 2019 de grootste kerststallenexpositie van Nederland te zien.

Kerststallenexpositie: In een achttal vitrines in de basiliek en in de sfeervolle crypte van de basiliek zijn ruim 550 kerststallen uit alle delen van de wereld tentoongesteld. Voor mensen die de expositie in de crypte moeilijk kunnen bezoeken staat er in de Mariakapel een TV waarop de expositie in de crypte ook te zien is.

Nieuw bij de grote kerststal: Traditioneel staan in de grote kerststal de vooroorlogse beelden van de firma Linssen uit Venlo. Nieuw bij de kerststal zijn dit jaar de Klaagmuur, de heilige Grafkerk, de Rotskoepelmoskee uit de oude stad Jeruzalem en de werkplaats van St. Jozef in Nazareth. Verder zijn er kerstvoorstellingen opgenomen in het decor van een aantal historische gebouwen uit Boxmeer.

Kinder-Kerst-Puzzel: Kinderen kunnen hun kennis van het kerstverhaal toetsen aan een uitdagende Kinder-Kerst-Puzzel in de Doopkapel. Onder de goede oplossingen worden drie kerststalletjes verloot. Atelier “Kunstschat”: Binnen Kunstschat Gennep werken ruim dertig deelnemers in het kader van dagbesteding aan het maken van kunst en kunstzinnige producten. Een aantal kunstwerken met als onderwerp “De Kerststal” uit dit atelier zijn op het priesterkoor te bewonderen.

Openingstijden en rondleidingen: De openingstijden zijn: 12 december t/m 6 januari, dagelijks van 13.30-16.30 uur.   Toegang: gratis. Voor rondleidingen (eventueel ook buiten openingstijden): 0485-573162
advertentie