Deel dit artikel ‹ Terug

Dagbesteding de Koffiepot Dementievriendelijk erkenning

Geplaatst op: donderdag 13 december 2018


Dementie is een groeiend probleem in de samenleving. Steeds meer mensen en organisaties krijgen ermee te maken. Hoe kan een organisatie op een goede manier omgaan met mensen met dementie? De dementievriendelijke sticker is een erkenning voor
ondernemers die daar succesvol in zijn.
In de gemeente Sint Anthonis is dementie een thema dat veel aandacht krijgt. De werkgroep Dementievriendelijke Gemeenschap (DVG) organiseerde onlangs een informatiebijeenkomst voor bestuurders van verenigingen, stichtingen en andere belangstellenden. Het streven is
dat mensen met dementie en hun mantelzorgers zo volwaardig mogelijk kunnen deelnemen aan de gemeenschap en zo lang mogelijk actief kunnen zijn binnen een vereniging. 
Er zijn scholingsmogelijkheden om met dementie om te leren gaan. Meer informatie daarover is verkrijgbaar via www.samendementievriendelijk.nl of per mail, via dementievriendelijk@sintanthonis.nl.
Dagbesteding De Koffiepot mocht op donderdag 6 december de dementievriendelijke sticker in ontvangst nemen. De dagbesteding in Wanroij wordt nu officieel erkend als dementievriendelijke organisatie. De gemeente Sint Anthonis en de werkgroep Dementievriendelijke Gemeenschap feliciteren Dagbesteding De Koffiepot met deze prestatie.
advertentie