Deel dit artikel ‹ Terug

Openluchtspel “In de schaduw van de Rômfabriek” winnaar van Ut Pèèrd

Geplaatst op: dinsdag 4 december 2018


Uitreiking van sport- en cultuurprijs in MFC Oelbroeck

Op donderdagavond riep de jury na grondig beraad de megatoneelproductie “In de schaduw van de Rômfabriek” tot winnaar van de sport-
en cultuurprijs Ut Pèèrd uit. De tweede prijs ging naar 2 teams van voetbalvereniging Constantia en de derde prijs was voor de makers van het Sintunnisse woordenboek. De feestelijke bijeenkomst vond plaats in MFC Oelbroeck. Na presentaties van alle genomineerden was het tijd voor de jury om zich terug te trekken. Genomineerd waren de Mariakapel De Walsert, Cabaret van Niks, Constantia Wanroij, Handbalvereniging Wanroij,
Sintunnis Woordenboek en het openluchtspel In de schaduw van de Rômfabriek. De jury besloot unaniem voor het openluchtspel als winnaar van Ut Pèèrd. De megaproductie van toneelverenigingen uit Oploo, Ledeacker en Westerbeek trok in totaal zo’n 3100 bezoekers, meer dan 100 acteurs een vele ondersteuners maakten het toneelspektakel tot een groot succes.

Ondernemersvereniging SWO verraste met de Ondernemend Sint Anthonis Sport en Cultuurprijs voor aankomend talent “Ut Völleke”. Het is een nieuwe aanmoedigingsprijs voor jongeren in de leeftijd van 12 tot 18 jaar, die in het betreffende jaar een bijzondere prestatie hebben verricht. Nederlands kampioen Max Verwoerdt, van handboogschutterij LEW Wanroij, werd gisteravond de eerste winnaar.
De genomineerden waren vooraf al zeer populair: elk van hen had een persoonlijke video gemaakt die de laatste weken veel “geliked” werd op social media. De weg naar de bekendmaking werd daarmee nog spannender dan vorig jaar. Constantia werd tweede en Sintunnis woordenboek werd tot derde benoemd. De genomineerden werden allemaal in het zonnetje gezet. Tenslotte hebben alle genomineerden hun deelname te danken aan de bijzondere prestatie die zij leveren op sport- of cultuurgebied. De jury en organisatie zijn het dan ook eens: het verenigingsleven in de gemeente Sint Anthonis groeit en bloeit.
advertentie