Deel dit artikel ‹ Terug

Eerste glasvezelaansluitingen in St. Anthonis geactiveerd

Geplaatst op: vrijdag 16 november 2018


Op donderdag 15 november vierden E-Fiber en de wethouders van het Land van Cuijk de activatie van de eerste glasvezelaansluitingen. Deze huishoudens in St. Anthonis kunnen vanaf nu gebruik maken van glasvezel. De activatie in de rest van St. Anthonis zal spoedig verlopen en de gemeentes Boxmeer, Cuijk, Grave, Mill en St. Hubert volgen.

De aanleg van glasvezel ging snel, want halverwege dit jaar startte E-Fiber met de werkzaamheden in St. Anthonis. Een paar maanden later, op maandag 12 november, activeerde internetprovider TriNed de eerste huishoudens. Jos Raemaekers, wethouder van St. Anthonis, is enthousiast over de activering: “Samen met de vrijwilligers van LVCNET hebben we ons hard gemaakt voor glasvezel. Toen bleek dat er genoeg animo was, begon E-Fiber met de werkzaamheden. Nog niet zo lang geleden plaatsten we meerdere glasvezelverdeelstations. En nu kunnen er al huishoudens in onze gemeente profiteren van snel en stabiel internet. We zijn klaar voor de toekomst.”
Goed om te weten De activatie van glasvezel is nog kosteloos. Alle inwoners van het Land van Cuijk kunnen zich nog steeds inschrijven voor een glasvezelabonnement bij een van de providers op iedereenglasvezel.nl/keuzehulp.

Over E-Fiber

E-Fiber is een bedrijf dat gespecialiseerd is in de aanleg van glasvezel. E-Fiber vindt dat iedereen in Nederland recht heeft op snel en betrouwbaar internet. Waar je ook woont, in een stad, dorp of buitengebied. Daarom investeert E-Fiber in infrastructuur, innovatie, techniek én in mensen. Om zo een uniek ‘open’ glasvezelnetwerk aan te leggen waarop iedere provider zijn diensten mag leveren.