Deel dit artikel ‹ Terug

Renovatie hakt erin voor Kunst in het Kerkje

Geplaatst op: dinsdag 13 november 2018


Voorlopig geen exposities - concerten en lezingen gaan wel door

Vanaf heden tot februari 2019 vinden er tijdelijk geen exposities plaats in het Kunstkerkje in Velp. De renovatiewerkzaamheden die de gemeente als eigenaar van het pand laat uitvoeren, brengen onverwacht meer overlast met zich mee dan gedacht. Het risico op schade aan de kunstwerken is te groot, zo schat het bestuur van Stichting Kunst in het Kerkje (KihK) in. De huidige expositie van Rick Duijs, Pierre Servat en Maarten Luijk wordt afgebroken en het laatste weekend van deze expositie, komend weekend 17 en 18 november, vervalt.
De renovatiewerkzaamheden bestaan uit het schoonmaken en vernieuwen van het voegwerk aan de buitengevel en het herstellen van het dak. Door trillingen echter hangen de schilderen niet meer veilig en raken de kunstwerken dagelijks bedekt met een poederige laag door het boren en hakken. Dagelijkse schoonmaak en voor ieder weekend de exposities opnieuw inrichten is ondoenlijk, aldus het bestuur van KihK.

Concerten gaan wel door

De concerten op 15, 25 november en 16 december gaan wel door. De concerten vinden plaats op momenten dat er niet gewerkt wordt en voor bezoekers is er dan geen enkel risico aanwezig. Alle vrijwilligers spannen zich in om het kerkje tijdig schoon te hebben zodat het (kunst)licht toch af en toe brandt in deze donkere maanden. Op donderdagavond 15 november treedt jong talent harpiste Michelle Sweegers op, zondagmiddag 25 november JP den Tex en zondagmiddag 16 december Olga Vocaal Ensemble.
Voor meer informatie en boeking over het muziekprogramma en actualiteit van KihK, kijk op www.kunstinhetkerkje.nl
advertentie