Deel dit artikel ‹ Terug

Mooie 'food' sprekers op het Pluk & Oogstfeest

Geplaatst op: dinsdag 9 oktober 2018


Het programma op het Goei Leven Podium tijdens het Pluk & Oogstfeest zondag 14 oktober laat het al zien; als het aan Een Goei Leven ligt gaan we richting Gezonddorp Mill en uiteindelijk Gezond Land van Cuijk. Dankzij de warme verbindingen die gelegd zijn met Leende en Brabant
Celebrates Food staan er deze editie drie toppers op het podium: Phyllis den Brok, Chef van de Maand We Are Food, en Wim Tilburgs, voedingscoach en oprichter van ‘Je Leefstijl als Medicijn’.

Martien Bos
Chefkok Martien Bos van het Smaakcentrum gaat live koken met gezinnen uit het publiek om te laten zien dat iedereen, jong en oud, in no time een gezonde en voedzame maaltijd op tafel kan zetten. Terwijl de rest van Nederland nog aan het vergaderen is over wat te doen bij obesitas
en ongezonde leefstijl bij kinderen, is Martien al lang begonnen! In het Smaakcentrum krijgen kinderen van groep 7 en 8 voedings- en kooklessen om op een positieve manier de oorsprong van slechte eetgewoonten aan te pakken. Martien ontving hiervoor dit jaar de Agrifood Pluim en staat
op het Goei Leven Podium om 12.00 en 14:45 uur.

Jouw arts maakt je niet gezond dat doe je zelf
Vraag tien mensen wat ze het aller belangrijkst vinden in het leven en negen van hen zullen zonder aarzelen ‘gezondheid’ noemen. Zo ook Wim Tilburgs, leefstijlcoach: “Ik woog 125 kilo en was zwaar diabeet, met een burn-out en depressies. Door een andere leefstijl ben ik 40 kilo
afgevallen en heb ik mijn diabetes, depressie en PTSS omgekeerd.” Samen met artsen en diëtisten is hij oprichter van de Stichting ‘Je leefstijl als medicijn”. Wim spreekt om 14:00 uur op het podium in de Goei Leven Weide. 

Phyllis den Brok, WeAreFood-chef van de maand

Eten en drinken is veel meer dan de kant en klaar maaltijd die de zorginstelling je vaak netjes serveert. Tafelen is een sociale gelegenheid en het hele proces van eten & drinken (van het erover nadenken via boodschapjes doen, klaarmaken tot nuttigen) is iets wat je tot op hoge leeftijd zelf
kan organiseren. Het houdt je actief, sociaal en geeft meer voldoening. Phyllis, een topper uit de ouderen- en gehandicaptenzorg, schreef een boek en vertelt hierover om 13:00 uur op het podium in de Goei Leven Weide. 

Kookboek Goei Gerei
Behalve het uitgebreide programma op het podium is er nog de boekpresentatie van Goei Gerei door Robert Hermens en Monique Nelson. Samen met Martien Bos en fotografe Kristel Beelen- Hendriks werkten zij de afgelopen maanden aan een kookboek waarin producten van boeren en telers uit het Land van Cuijk worden gebruikt. Leerling koks van ROC de Leijgraaf zullen o.l.v. Chef Jeroen van den Heuvel diverse van deze boeren helpen om hun product te presenteren op onze Smaakmarkt.

Meer info

over het programma, deelnemers en (kinder-)activiteiten: www.plukenoogstfeest.nl