Deel dit artikel ‹ Terug

Heeswijkse Plas volgens de provincie schoon en veilig

Geplaatst op: vrijdag 26 maart 2010


Provincie Noord-Brabant heeft aangegeven het Provinciaal Waterplan 2010- 2015 aan te passen. In deze aanpassing wordt voorgesteld om de Heeswijkse Plas te Cuijk een definitieve functie als zwemwater toe te kennen. Dat betekent dat de Heeswijkse Plas vanaf dat moment wordt aangeraden als zwemlocatie, omdat het water schoon en veilig is.

De afgelopen twee zwemseizoenen was aan de Heeswijkse Plas een voorlopige zwemwaterfunctie toegekend door provincie Noord-Brabant. De provincie heeft deze twee seizoenen de kwaliteit van het zwemwater in het oog gehouden. De waterkwaliteit van de Heeswijkse Plas is in deze periode positief beoordeeld. Op basis van dat goede nieuws willen de provincie en de waterbeheerder Rijkswaterstaat Dienst Limburg nu een definitieve functie zwemwater toekennen aan de Heeswijkse Plas.

Provinciaal waterplan
De provincie Noord-Brabant legt alle wateren met de functie zwemwater vast in het provinciaal Waterplan. Nu de provincie het Waterplan 2010-2015 op enkele punten gaat aanpassen komt de Heeswijkse Plas in aanmerking tot officieel zwemwater. De provincie heeft een ontwerpbesluit opgesteld waar de aanpassingen in het Waterplan in staan. De Heeswijkse Plas hoort daarin thuis in het rijtje van Nederlandse wateren waarin iedereen veilig kan zwemmen. Gemeente Cuijk is erg blij met het bericht. Inwoners van Cuijk kunnen door deze wijziging gegarandeerd veilig zwemmen in schoon water. Het openbare strand aan de noordoever van de plas kan deze zomer weer goed gebruikt worden!
advertentie