Deel dit artikel ‹ Terug

NIEUW: Cursus de vegetarische natuurkeuken bij Het MoMent

Geplaatst op: vrijdag 28 september 2018


Bij kookstudio Het MoMent in Langenboom start vanaf 1 oktober een nieuwe kookcursus. In samenwerking met Studio Gember wordt in acht maandelijkse bijeenkomsten de vegetarische natuurkeuken op praktische wijze uitgelegd. Praktisch omdat je gaat koken in de kookstudio na het theoretische gedeelte.

Suzanne van de Heuvel van Studio Gember weet jou alles te vertellen over natuurlijke ingrediënten en hoe je deze simpel kunt toe passen in jouw eigen keuken. Je wordt je meer bewust over voeding en je wordt geïnspireerd en gemotiveerd om een volwaardige vegetarische of veganistische maaltijd op tafel te zetten.

De cursus is opgebouwd uit de volgende lessen:

Les 1: Natuurvoeding; een introductie

Les 2: Eiwitten

Les 3: Vetten

Les 4: Koolhydraten & granen

Les 5: Suiker

Les 6: Peulvruchten

Les 7: Noten, zaden, pitten

Les 8: Koken voor de liefde

Elke les ontvang je receptuur voor ontbijt, lunch, een maaltijdsalade, soep, smoothie, hartige snack, dessert of zoet genoegen. Het op smaak brengen, opmaken en eten en koken in aandacht vormen een vanzelfsprekend onderdeel van iedere les. Daarnaast wordt tijdens de lessen ook aandacht besteed aan bewust inkopen. Je hoeft niet de hele cursus te volgen; je kunt ook voor een avond aanmelden.

De cursus bestaat uit acht maandelijkse bijeenkomsten van drie uur: we starten de avond om 19 uur met een hapje en theorieles, gevolgd door zelf koken en eten. Daarnaast ontvang je een werkboek, recepten, een werkschort, eten, water, koffie en thee. Je hoeft niet gegeten te hebben. De cursus duurt tot 22.00 uur.

De cursus start maandag 1 oktober en vindt plaats op iedere eerste maandag van de maand.
Meer informatie kan je vinden op www.studiogember.nl/workshops/