Deel dit artikel ‹ Terug

Start ruiming afgebrande gymzalen

Geplaatst op: woensdag 5 september 2018


Donderdag 6 september wordt gestart met het ruimen van het terrein van de afgebrande gymzalen aan de Stationstraat/dr. Peelenstraat. In totaal nemen de werkzaamheden een week in beslag. Er wordt in het weekend doorgewerkt, zodat de scholen zo weinig mogelijk hinder ondervinden.
De recherche van de verzekering geeft het terrein vandaag vrij en we kunnen morgen meteen starten zodat het puin zo snel mogelijk geruimd wordt.

Stof
De eerste dagen van de werkzaamheden bestaat de kans dat er, ondanks dat er met water gesproeid zal worden, stof en roet vrijkomt. In overleg met het sloopbedrijf zijn de werkzaamheden zo ingepland, dat er zaterdag gewerkt wordt, en er na het weekend geen werkzaamheden meer plaats hoeven vinden die stof veroorzaken.
Eerder is met het Bolwerk de optie besproken om de ruimingswerkzaamheden tot de herfstvakantie uit te stellen. Er is in overleg met het Bolwerk besloten dit niet te doen vanwege de overlast van stof, roet en stank sinds de brand. De scholen en kinderdagverblijf van het Bolwerk sluiten vanwege de verwachte stofvorming en geluidsoverlast donderdag en vrijdag de deuren. Maandag kunnen de kinderen weer naar school.

Asbest

Vanwege de eerdere vondst van asbestplaten wordt gestart met opruimen en slopen onder asbestcondities. Op een bepaald moment zal het terrein asbestvrij zijn, en kunnen de werkzaamheden onder normale condities afgerond worden.

Verkeer
De vrijgekomen materialen worden met vrachtwagens afgevoerd. Het verkeer zal hier nauwelijks overlast van ondervinden.
advertentie