Deel dit artikel ‹ Terug

Informatiemarkt voor ouders en kinderen

Geplaatst op: vrijdag 19 maart 2010


Opvoeden doen we samen!
Burgemeester Mengde geeft aftrap voor informatiemarkt voor ouders en kinderen (0-12 jaar)

Cuijk, 19 maart - Er zijn vele ouders die te maken krijgen met lastige situaties in de opvoeding van hun kind(eren). De rol van ouder is niet een rol die uit de boeken geleerd kan worden….
Op zaterdag 27 maart organiseert de gemeente Cuijk in samenwerking met een aantal instanties die zich bezighouden met opvoeden en opgroeien in Cuijk een informatiemarkt met als thema: Opvoeden doen we samen!

Waarom wordt deze informatiemarkt georganiseerd?
De gemeente Cuijk vindt opvoedingsondersteuning belangrijk. Dat betekent dat de gemeente afspraken maakt met diverse instanties over de praktische invulling van die rol. Ouders/verzorgers zien soms door de bomen het bos niet meer zien als het gaat om opvoedproblematiek.

Wanneer ga je naar de GGD en wanneer komt het schoolmaatschappelijk werk om de hoek kijken? Waar kun je met gewone opvoedvragen terecht zoals ‘mijn kind eet slecht, wat kan ik daaraan doen’ of ‘mijn kind wil niet slapen, wat kan ik daaraan doen’?

Ouders zijn dan wel eindverantwoordelijk voor de opvoeding, maar iedere volwassene heeft invloed op de ontwikkeling van een kind. Grootouders, buren, leraren, sportcoaches en zelfs de treinconducteur; ze zijn allemaal in meer of mindere mate betrokken bij de opvoeding. Voor velen is de stap naar hulp en/of zorgverlenende instantie nog moeilijk. Door het organiseren van deze informatiemarkt willen de gemeente en de instanties de drempel verlagen.

Instanties die zich op één of andere manier bezighouden met opvoeden en opgroeien presenteren zich. Naast de hulpverlenende instanties zijn er ook organisaties die zich op een andere manier met opvoeding bezig houden, zoals welzijnsinstelling Radius, de kinderopvang, het basisonderwijs, de bibliotheek en kunstencentrum De Meander.

Aftrap burgemeester Mengde
Onze burgemeester Paul Mengde zal om 13.00 uur aftrappen. Deze aftrap vindt plaats in de pannakooi welke is opgesteld op het Louis Jansenplein.

Vermaak voor kinderen met o.a. medewerking van goochelaar Rob Ziekman
Gedurende de middag is er volop vermaak voor uw kinderen. Zij kunnen zich uitleven in de pannakooi of lekker knuffelen met dieren in de kinderboerderij. Of misschien willen ze wel smaakproeven doen of geschminkt worden. Daarnaast is ook goochelaar Rob Ziekman in de publiekshal van het gemeentehuis aanwezig. Hij verzorgt twee optredens, om 13.30 uur en om 15.30 uur.

Workshops
Voor ouders/verzorgers worden er interessante workshops georganiseerd in de publiekshal van het gemeentehuis. Deelname is vrijblijvend. Zorg wel dat u op tijd aanwezig bent want vol is vol. Terwijl u deelneemt aan de workshop, kunt u uw kind onderbrengen bij het vermaak voor kinderen in de publiekshal.
Tijden workshops:
13.30 uur: “De kracht van positief opvoeden” door het Regionaal Maatschappelijk Centrum
14.30 uur: “Voorlezen, leuk en belangrijk” door Biblioplus
15.30 uur: “Onderwijs doen we samen” door het gezamenlijk basisonderwijs
16.30 uur: “Samen dansen bij de Meander” door Kunstencentrum Meander

Vermaak voor kinderen tijdens de workshops:
13.30 uur: Optreden goochelaar Rob Ziekman
14.30 uur: Voorlezen
15.30 uur: Optreden goochelaar Rob Ziekman

De informatiemarkt duurt tot 17.00 uur.
advertentie