Deel dit artikel ‹ Terug

Filmhuis Mill start deze week nieuw seizoen met Loving Vincent

Geplaatst op: vrijdag 31 augustus 2018


Woensdag 5 september start om 20.00 uur het nieuwe seizoen van Filmhuis Mill in Myllesweerd aan de Kerkstraat 3. De eerste film die dit seizoen te zien is, is Loving Vincent. Zoals ook voorgaande jaren kost een ticket 5,- euro en dat is inclusief een consumptie. Online zijn op www.myllesweerd.nl tickets voor zowel de films als theatershows op stoelnummer te reserveren.

Loving Vincent
Net wanneer Vincent succesvol begint te worden, pleegt hij zelfmoord. Was het vanwege zijn geestelijke gezondheid of problemen met zijn broer? Was het een wanhoopsdaad om meer erkenning te krijgen voor zijn werk? Of was het helemaal geen zelfmoord? Armand Roulin, de zoon van Van Goghs postbode, gaat naar Auvers om daar het mysterie rond Vincents dood te ontrafelen.
De verschillende mensen (allemaal geschilderd door Van Gogh) die hij tijdens zijn reis ontmoet, hebben elk hun eigen verhaal. Het blijkt moeilijk de waarheid over de getroebleerde Vincent te achterhalen, maar gaandeweg schildert de film een fascinerend portret van Van Gogh.
Een uniek project over het leven en de mysterieuze dood van Vincent van Gogh. In 65.000 frames, met de hand geschilderd door meer dan honderd kunstenaars die dezelfde techniek als Van Gogh hanteerden, brengt de film Van Goghs meest inspirerende schilderijen tot leven.

Programma Filmhuis 2018

Woensdag 5 september 20.00 uur: Loving Vincent

Woensdag 19 september 20.00 uur: Dunkirk

Woensdag 3 oktober 20.00 uur: De kinderen van Juf Kiet

Woensdag 17 oktober 20.00 uur: C'est la Vie

Woensdag 31 oktober 15.00 uur: Coco (kids)

Woensdag 7 november 20.00 uur: Moonlight

Woensdag 21 november 20.00 uur: Mountain between us

Woensdag 28 november 15.00 uur: Freeks Wilde Wereld 2 (kids)

Woensdag 19 december 2018 20.00 uur: Love Actually

Films voor 2019 worden later gekozen, om in te kunnen spelen op wensen van bezoekers en de actualiteit. Data zijn hiervan wel al te vinden in de online agenda.

Tickets
Reserveer tickets online op stoelnummer of haal ze op bij de balie van Myllesweerd aan de Kerkstraat 3 in Mill. Online is naast meer informatie per voorstelling van veel shows en films ook een trailer te vinden. Check www.myllesweerd.nl en like de Facebookpagina om op de hoogte te blijven.