Deel dit artikel ‹ Terug

AgriFood Capital’s kinderkookwedstrijd Keukenbazen van start

Geplaatst op: vrijdag 31 augustus 2018


Strijd om de titel Keukenbazen 2018 en SmaakBurgemeester van Nederland
Kooktalenten tussen 10 en 12 jaar uit alle zeventien gemeenten in Noordoost-Brabant kunnen zich tot en met 23 september aanmelden voor Keukenbazen, de leukste en spannendste kookwedstrijd voor kinderen. Ze worden daartoe opgeroepen in een grootscheepse wervingscampagne, die deze week is gestart. AgriFood Capital organiseert de wedstrijd. Rabobank, Koning Willem I College, Hutten Catering, Sligro en HAS zijn
partners. De finales vinden plaats tijdens Dutch Agri Food Week, op 6 en 10 oktober.

Lekker en gezond met producten uit de buurt De opdracht voor de teams is: ‘Maak een hoofdgerecht met lekkere en gezonde producten uit je
eigen buurt’. Deelnemers gaan in teams van twee of drie kinderen de strijd aan; per gemeente gaat één team door naar de finale op zaterdag 6 oktober bij het Koning Willem I College in ‘s-Hertogenbosch. 

Wervingscampagne met vloggers
Tot en met 23 september loopt een grote wervingscampagne om kinderen op te roepen zich aan te melden. Centraal in de campagne staan de vlogs van Romy en Layla: Keukenbazens eigen vloggers. De campagne draait op Instagram, Facebook en op bij kinderen populaire apps. Alle vlogs komen ook op het Keukenbazen YouTube-kanaal.

Topkoks in de jury
In elke gemeente jureert een chefkok de ingezonden hoofdgerechten. Hij of zij kiest de winnaar in de gemeente en coacht het team tijdens de finale op 6 oktober. Een jury onder leiding van de Brabantse topkok Jan van Hout beoordeelt de zeventien gerechten tijdens de finale. Ook vloggers Romy en Layla maken deel uit van de jury. Op woensdag 10 oktober worden de winnaars bekend gemaakt tijdens een feestelijk diner bij Agri & Food Plaza in ‘s-Hertogenbosch.

Drie prijzen
Voor de kinderen zijn er drie prijzen te verdienen: de prijs voor de overall winnaar, de prijs voor het meest creatieve team en de prijs voor het team dat het best gebruik maakt van lokale producten. De burgemeester van de winnende gemeente wordt een jaar lang SmaakBurgemeester van Nederland.

Samen met gemeenten en partners
Voor Keukenbazen trekt AgriFood Capital samen op met de zeventien deelnemende gemeenten. Zij zijn belangrijke partners voor het slagen van deze wedstrijd; de burgemeesters zijn ambassadeur van Keukenbazen. De deelnemende gemeenten zijn Bernheze, Boekel, Boxmeer, Boxtel, Cuijk, Grave, Haaren, ’s-Hertogenbosch, Heusden, Landerd, Meierijstad, Mill en Sint Hubert, Oss, Sint Anthonis, Sint-Michielsgestel, Uden en Vught. Partners van Keukenbazen zijn Rabobank, Sligro, Hutten Catering, HAS, Koning Willem I College, alle jurykoks en
alle deelnemende lokale foodleveranciers.

Op de hoogte blijven?
Like en volg Keukenbazen via:
Facebook: https://www.facebook.com/keukenbazen/
Twitter: https://twitter.com/keukenbazen
Instagram: https://www.instagram.com/keukenbazen/
YouTube: http://bit.ly/2cgW9OC
Website: www.keukenbazen.nl

Een initiatief van AgriFood Capital
Keukenbazen is een initiatief van AgriFood Capital. AgriFood Capital werkt samen met ondernemers, overheden en onderwijs aan een gezamenlijke ambitie: Noordoost-Brabant laten excelleren als topregio in agrifood. De finale van de Keukenbazen Battle vindt plaats tijdens Dutch Agri Food Week 2018.