Deel dit artikel ‹ Terug

BiblioPlus gaat voor groen

Geplaatst op: dinsdag 28 augustus 2018


In het kader van De Dag van de Duurzaamheid op 10 oktober organiseert BiblioPlus i.s.m. Gemeente Cuijk en het Cuijks Energie Collectief de reeks Wij Gaan Voor Groen. De reeks bestaat uit vier woensdagavonden in oktober die elk in het teken van duurzaamheid staan. De avonden op 3, 10, 24 en 31 oktober zijn zowel informerend – hoe wek ik (zelf) zonne-energie op? – als inspirerend – hoe kan ik zelf een positieve invloed uitoefenen op klimaatverandering? Dus: laat je in de bibliotheek informeren en inspireren, en ga ook voor groen! De avonden zijn gratis toegankelijk.

PROGRAMMA

Babette Porcelijn over ‘De Verborgen Impact’
3 oktober om 20.00 uur


Auteur en ontwerper Babette Porcelijn bracht vorig jaar het boek ‘De Verborgen Impact’ uit. Porcelijn onderzocht hoe je als consument zo effectief mogelijk kunt verduurzamen. En dat begint natuurlijk bij weten waar je grootste impact zit. Precies daar ontdekte zij een grote blinde vlek: de verborgen impact. Neem je de verborgen impact wel mee, dan kun je veel effectievere keuzes maken. Aan de hand van haar boek verzorgt Porcelijn een lezing op 3 oktober om 20.00 uur.

Zonne-energie op eigen of andermans dak
10 oktober om 20.00 uur

Deze avond word je door de gemeente Cuijk en het Cuijks Energie Collectief bijgepraat over de mogelijkheden van zonnepanelen en bestaat uit twee delen: zon op eigen dak (door de gemeente Cuijk) en zon op andermans dak (door het Cuijks Energie Collectief). Wat zijn de mogelijkheden en waar moet je rekening mee houden?

Tegenlicht Meet Up met workshop van KlimaatGesprekken
24 oktober om 19.00 uur

Elke vierde woensdag van de maand organiseert BiblioPlus een Tegenlicht Meet Up n.a.v. een aflevering uit de VPRO-reeks. Op 24 oktober staat de aflevering 'Worsteling van de Groenmens' cetraal. KlimaatGesprekken speelt daarin een belangrijke rol. Zij brengen mensen samen die voelen dat ze meer willen betekenen voor het klimaat, maar niet goed weten hoe te beginnen. Na het bekijken van de aflevering geeft een coach van KlimaatGesprekken een workshop.

Wat kun je zelf doen tegen de gevolgen van klimaatverandering?
31 oktober om 20.00 uur

We merken steeds meer van de klimaatverandering. Lange droge periodes, stijgende temperaturen en stevige buien waardoor kelders onderlopen en woningen blank komen te staan. Wat kunnen we (zelf) doen om onze omgeving daaraan aan te passen? Meer wateropvang, groen en schaduw, maar hoe pak je dat aan? En zijn er ook subsidiemogelijkheden? Tijdens deze avond komen de gevolgen van klimaatverandering aan bod en wordt antwoord gegeven op praktische vragen.

De avonden van de reeks Wij Gaan Voor Groen zijn gratis toegankelijk, maar er is slechts een beperkt aantal plekken beschikbaar. Meld je daarom wel even aan via de website: www.biblioplus.nl