Deel dit artikel ‹ Terug

Aanmeldingen Dr. PeelenCultuurprijs zijn binnen

Geplaatst op: vrijdag 17 augustus 2018


Voorzitter Wally Bastiaanssen: 'We hebben behoorlijk wat aanmeldingen binnengekregen en zoals gewoonlijk zijn ze ook weer erg divers. Dus het betekent voor de commissieleden weer appels met peren vergelijken. Maar dat zijn we inmiddels wel gewend. We hebben daar een mooi protocol voor ontwikkeld wat we steeds verder aanpassen en verfijnen. Maar het blijft mensenwerk.'

Dit keer zijn er voor de Dr Peelen Cultuurprijs tien aanmeldingen binnengekomen en vier voor de Dr Peelen Stimuleringsprijs.
'We hebben meerdere aanmeldingen binnengekregen, maar daarvan waren er meerdere voor dezelfde en we tellen deze maar één keer mee.
We zijn als commissie nu drie keer bij elkaar geweest om alle voordrachten te vergelijken. En daar waar mogelijk zijn we ter plekke, zonder ons als commissieleden kenbaar te maken, gaan kijken, luisteren, snuiven of wat er dan ook mogelijk was.
Uiteraard doen we ook thuis ons huiswerk en hebben we samen menige discussie waarin we onze bevindingen delen en soms elkaar proberen te overtuigen. Gelukkig komen we er altijd gezamenlijk goed uit. Het leuke van de discussies is dat we door de gemengde samenstelling van de commissie heel open en eigen(tijdse) zienswijzen krijgen en we daardoor een veel bredere kijk ontwikkelen om zo objectief mogelijk te beoordelen.
Het beloofd ook dit jaar weer spannend te worden, zeker voor iedereen die is voorgedragen. Deze zijn allemaal op de hoogte gesteld dat ze voorgedragen zijn. Begin volgende week horen ze allemaal of ze al of niet genomineerd zullen zijn voor één van de prijzen en op 9 september volgt dan de definitieve ontknoping door de burgemeester en de wethouder. Hou onze website en Facebook in de gaten om op de hoogte te blijven.'

Meer weten? www.drpeelen.nl
Of blijf op de hoogte via Facebook 
advertentie