Deel dit artikel ‹ Terug

Verslag van de BedrijvenBokaal Industriële Kring Land van Cuijk en Noord-Limburg

Geplaatst op: woensdag 1 augustus 2018


Verslag van de BedrijvenBokaal Industriële Kring Land van Cuijk en Noord-Limburg d.d. maandag 30 juli 2018 (Daags na de Tour)

De BedrijvenBokaal wordt gesponsord door de Industriële Kring Land van Cuijk en Noord-Limburg.

Tegen 16.00 uur schoot niemand minder dan Ton de Weerd, algemeen directeur sedert 2007 van Marel Poultry, waar 1500 mensen werken, de 84 deelnemers, verdeeld over 28 ploegen van ieder 3 renners weg voor 24 kilometers keihard buffelen door de centrumstraten van Boxmeer, waar al een massa volk was neergestreken om maar niets te hoeven missen van vaak locale en regionale helden. De reclame voor Marel Poultry was zelfs op de Spoorstraat aangebracht. Vlak bij het schitterend in geel vernieuwd start/finish vierkant. De ploegen komen uit Milsbeek, Cuijk, Sambeek, Gennep, Boxmeer uiteraard, Mill en Beugen

De verschillen tussen de renners zijn al vrij snel heel groot. Je haalt de klasbakken er zo uit. Er is uiteindelijk een individueel klassement en een team- /bedrijvenklassement, waar de twee beste resultaten per ploeg bij elkaar opgeteld werden. 2018 was reeds de derde editie dat er zeer fel gestreden werd om de Bedrijven Bokaal.

Per ronde stijgt de spanning tot immense hoogte opgevoerd door de twee rap sprekende microfonisten Kees Maas en Rien van Horik.
Uiteindelijk zegeviert individueel Hugo Heijnen vóór Jan Dijstelbloem en Bram Maassen. Bij de bedrijven was Cybox Boxmeer de grote overwinnaar vóór v. d. Hoogen Bouw Sambeek en Inkstation Boxmeer.

Op naar ongetwijfeld een vierde editie op maandag 29 juli 2019.
www.daagsnadetour.nl
advertentie