Deel dit artikel ‹ Terug

Vierdaags-weekend: voorbode voor prachtige feestweek in Cuijk

Geplaatst op: dinsdag 17 juli 2018


Het VierdaagseFeest Cuijk is afgelopen zaterdag gestart met een drukbezochte, sfeervolle Primetime Classics Dance Night. Dat de gemeente Cuijk ontzettend veel talent rijk is, blijkt de dag daarna tijdens de Zeskamp en De Grote Karaoke Show. Voorzitter Ingrid Kloosterman is erg tevreden. “Als dit weekend de voorbode is voor wat ons nog te wachten staat, dan gaan we echt een prachtige feestweek tegemoet. Tot en met vrijdag hebben we iedere dag gratis activiteiten voor jong en oud.”

“De sfeer tijdens de eerste dagen is echt ontzettend goed. Iedereen doet met veel enthousiasme mee. Zo werd er zaterdag volop gedanst en hebben zondag heel wat bezoekers een ritje gemaakt op onze rodeostier. Joris Verkerk en Noor Josemanders hebben daarbij de tickets voor een Strong Viking Run gewonnen. Ook de strijd om de felbegeerde Zeskamp-titel was weer razend spannend. Het team van Posthoorn Onder
16 en de Merlet Masters gingen er respectievelijk met de prijs voor de jeugd en de
volwassenen vandoor”, vertelt Kloosterman.

Hoog niveau
Enthousiast gaat ze verder: “Wat zijn we daarnaast trots op het zangtalent dat we in de regio hebben. We hebben zoveel leuke en goede optredens gezien. Eén sprong er echt uit, namelijk de Braziliaanse schoonzoon van een Hapse familie. Vanuit het publiek hoorden we zelfs dat men hem beter vond dan Guns N’ Roses die begin deze maand in het Goffert Park speelden. Het publiek was ook echt ontzettend betrokken.”
Dat hoge niveau trekt de organisatie door de aankomende dagen. Dinsdag speelt het Orkest van de Koninklijke Luchtmacht op de Maaskade. Woensdag komt The Recipe met GTST-acteur Joël de Tombe naar Cuijk. Na de 75 ste brugslag is het donderdag tijd voor het jaarlijkse concert van het Vierdaagse Orkest. In het centrum wordt dan het Pontonniersbal gevierd met diverse orkesten. Ook de wandelaars kunnen vrijdag van
veel muziek genieten van de orkesten langs het parcours. Met als hoogtepunt: DJ Jan die op de kader voor één groot feest zorgt.
Ga voor het actuele programma naar www.vierdaagsefeestcuijk.nl.