Deel dit artikel ‹ Terug

Feestelijke opening en onthulling door Wethouder Bollen eerste Watertappunt en Kunstwerk te Wanroij

Geplaatst op: dinsdag 10 juli 2018


Op Zondag 8 juli werd in Wanroij het Eerste Watertappunt in de gemeente Sint Anthonis op feestelijke wijze officieel in gebruik gesteld. En omdat het tappunt niet zomaar een voorziening is waar men een glaasje of flesje water kan tappen, maar er door Kunstenaar Juul Baltussen uit
Westerbeek een ruim 2 meter hoog, in het oog springend werk van is gemaakt, werd tegelijkertijd een kúnstwerk onthuld. Het Watertappunt, niet alleen bedoeld als opvallend element kan door toeristen en recreanten als rustplek worden gebruikt.

Watertappunten, een initiatief van het Platform Natuurlijk Sint Anthonis, zullen worden gerealiseerd in alle dorpen van de gemeente Sint Anthonis.
Door samenwerking van het Platform met bestuurders, kunstenaar, plaatselijke installateurs en de gemeente Sint Anthonis is realisatie van de lokale tappunten mogelijk gebleken.

Waarom Watertappunten?
Uit onderzoek blijkt dat 87% van de mensen vindt dat kraanwater in de openbare ruimte beschikbaar moet zijn. Dat is gastvrij en nodigt uit! En water is gezond en lekker. Behalve dat het Nederlandse kraanwater behoort tot het beste van de wereld, is het 1000 keer goedkoper dan water uit een fles en minstens 400 keer minder belastend voor het milieu. Het is bekend dat de productie van plastic zeer belastend is voor het milieu. Na consumptie belandt veel plastic als zwerfvuil in de natuur. Door gebruik van eigen flesjes of bekers wordt er een steentje bijgedragen aan duurzaamheid en een schoner milieu.