Deel dit artikel ‹ Terug

Land van Cuijkse Rondemissen

Geplaatst op: dinsdag 10 juli 2018


Ook bij 44ste Daags na de Tour geven drie rondemissen de Boxmeerse wielerronde kleur. De discussie om het voortaan zonder rondemissen te doen is niet aan rondebaas Pierre Hermans besteed. “Geen seconde aan gedacht om daar niet mee verder te gaan.” Maandag 30 juli vergezellen Loïs Martosoedjono uit Boxmeer, Margot Centen uit Sint Anthonis en Annabelle Poels uit Oeffelt de renners op het podium. Maar ze doen nog meer.

De 21-jarige Loïs Martosoedjono weet in elk geval hoe ze zichzelf moet presenteren. Enkele maanden terug won ze bij de verkiezing Miss Beauty van Noord-Brabant (een missverkiezing voor meisjes/vrouwen van 19 tot 26 jaar) de 'mediaprijs'. Volgens de jury presenteerde ze zich van alle meiden het beste op social media maar ook in de interviews die ze aan kranten en tv gaf. Loïs is onder meer actief op Instagram en Facebook. De Boxmeerse volgt de opleiding allround schoonheidsspecialiste in Venlo. Daarna wil ze zich verder specialiseren in het vak. Of ze wat met wielrennen heeft? “Niet veel”, bekent ze ruiterlijk.

Ook Margot Centen (20) is bepaald geen wielerfan. “Ik heb er helemaal niks mee. Maar ik vind het keileuk om rondemiss te mogen zijn”, zegt de Sint Anthonisse die eerstejaars is op de HBOV-opleiding aan de Fontyshogeschool in Eindhoven. Tevens is ze werkzaam als woonbegeleidster in de gehandicaptenzorg in Beek en Donk. Uiteindelijk wil ze sociaal-psychiatrisch verpleegkundige worden. Sportief is ze overigens wel. Al jarenlang speelt ze volleybal. Ze begon daarmee bij Activia in haar woonplaats, inmiddels heeft ze de overstap gemaakt naar het naburige VCP in Oploo.

Oeffelt wordt vertegenwoordigd door Annabelle Poels (19) die al haar leven lang ondergedompeld wordt in de wielersport. Is ook niet gek. Vader Twan was prof, reed vijf keer de Tour de France en maakt deel uit van de Daags na de Tourorganisatie en broer Xavier is actief wielrenner. “De hele dag staat bij ons wielrennen aan op tv en altijd wordt er hier gepraat over wielrennen. Dan heb je het op een gegeven moment wel gehad’, verzucht de Oeffeltse die aan paardspringen doet. Ze volgde aan het Johan Cruijff College de opleiding Marketing en Communicatie. Ze gaat binnenkort werken op het makelaarskantoor van haar vader in Gennep.
De hele dag zijn de drie in touw. ’s Morgensvroeg zitten ze bij de kapper (It’s More Hairstyling) en bij Sharon’s Schoonheidssalon en passen schoenen bij Arts/Evoi Schoenmode. De jurkjes, een weergave van de Gele, Groene en Bolletjestrui uit de Tour de France, zijn inmiddels al pasklaar gemaakt door Carola van Benthem.

Tegen het middaguur vertrekt het trio, dat de hele dag wordt begeleid door Ellen Ohoioeloen, naar de start- en finishlocatie waar ze naast het feliciteren van de renners die het podium halen, ook als gastvrouwen het wielerfeest opluisteren. De profrenners die op het schavot komen, vergezellen ze na de huldiging naar de VIP-tent.


(vlnr) Margot Centen, Loïs Martosoejono en Annabelle Poels. Foto: ellisvaneijden.nl

advertentie