Deel dit artikel ‹ Terug

Een middag als dierverzorger in Zoo Parc Overloon

Geplaatst op: donderdag 11 maart 2010


Kruip een middag in de huid van de dierverzorger tijdens de populaire activiteit KidsPower! Vanaf 24 maart tot en met 14 april krijg je in Zoo Parc Overloon iedere woensdag- en zaterdagmiddag de kans om zelf aan de slag te gaan als dierverzorger. Voer wassen en snijden, traktaties voor de dieren klaarmaken, verblijven uitmesten en natuurlijk dieren als ringstaartmaki’s, pelikanen en neusberen voeren. Schrijf je snel in voor de ervaring van je leven, want vol is vol. KidsPower kost € 8,50 per persoon, dit is exclusief entree. Vanwege beperkte deelname is reserveren noodzakelijk.

Het thema van KidsPower is dit jaar ‘Stevige stinkers’. In de dierenwereld wordt heel wat afgepoept. Sommige dieren gebruiken uitwerpselen om hun territorium af te bakenen, anderen ruiken aan uitwerpselen om alles over de maker te weten te komen. Aan de geur en kleur van de uitwerpselen kun je zien wie de drol heeft achtergelaten, maar bijvoorbeeld ook of de maker gezond is of niet. Daarom moeten dierverzorgers goed weten hoe de mest van iedere diersoort er uit hoort te zien, zodat ze herkennen of de maker gezond is. Dat wordt dus goed gecontroleerd wanneer de poep uit de dierenverblijven wordt geschept. Niet altijd een even fris ruikend werkje maar wel een belangrijke taak voor de dierverzorgers.

Als dierverzorger-in-spé zul je de handen uit de mouwen moeten steken tijdens KidsPower. Onder begeleiding van dierverzorgers ga je zelf aan de slag om de dieren te verzorgen. Gewapend met kruiwagen, emmer, schep en hark ga je de dieren van een schoon onderkomen voorzien. Aansluitend krijg je een rondleiding achter de schermen, vind je tijdens het poepspel uit welk dier welk drolletje draait en maak je het voedsel voor een aantal dieren klaar.

Na alle inspanningen is het tijd om de dieren te voeren: een hele bijzondere ervaring. Je voorziet de beermarters van hun dagelijkse portie vlees, de stokstaartjes genieten van het gesneden fruit en de otters smikkelen van de vis. De klaargemaakte snacks worden in de verblijven verstopt. Voordat de dieren kunnen genieten van al dat lekkers, moeten ze eerst aan de slag om de hapjes te bemachtigen. Wanneer je al het werk gedaan hebt, is het tijd voor een heerlijk patatje voor jezelf en krijg je een echte dierverzorgeroorkonde met een verrassing uitgereikt.

KidsPower start iedere woensdag- en zaterdagmiddag om 13:30 uur en kost € 8,50 per persoon, dit is inclusief activiteit, patat, drinken, oorkonde en verrassing, maar exclusief entree tot Zoo Parc Overloon. In verband met beperkte deelname is reserveren noodzakelijk. Inschrijvingen kunnen telefonisch worden doorgegeven via 0478-640046.

www.overloonzoo.nl