Deel dit artikel ‹ Terug

Nieuwe ‘Groeter’ wandelarrangementen bij Theater De Steenakker in Haps

Geplaatst op: vrijdag 15 juni 2018


Theater De Steenakker start met nieuwe ‘Groeter’ wandelarrangementen. Ieder seizoen met een ander thema rondom het Duits lijntje. Met een uniek nieuw concept namelijk een belevenis brocante. De aftrap vindt plaats tijdens de Nacht van een Goei Leven met een ‘Belevenis Reis Duits Lijntje’.

Zaterdag 23 juni aanvang 18.00 uur. Deze Belevenis is inclusief lekkernijen en drankjes bij de brocante, een verhaal van Charles Dickens in de theaterzaal, een maaltijd-soepen buffet en een avondwandeling naar het voedselbos met een pure verrassing als dessert. De prijs hiervoor is oegangsprijs € 32,50.

Brocante & Victorian Delight's
De Beleving begint om 18.00 uur en alle brocante is ‘Gevonden aan het Spoor’. In een uitstalling met allerlei ‘gevonden voorwerpen’ uit de hoogtij dagen van het spoor word je meegenomen in een wereld tussen ‘kunst en kitsch’. Je hoort en deelt verhalen over de herkomst, het gebruik en de geschiedenis van de voorwerpen, terwijl je geniet van ‘Victorian Delight’s’: lekkernijen en drankjes die tussen de uitstalling door staan gepresenteerd. En voor wie het niet laten kan: de spullen mét een geschiedenis én van waarde zijn ook te koop!

Charles Dickens & Soepenbuffet
Daarna beleef je het verhaal ‘De Seinwachter’ van Charles Dickens (1812-1870), bewerkt en verteld door acteur Bart Vaessen in de sfeervolle theaterzaal van de Steenakker. De reis gaat verder aan lange tafels met een maaltijd-soepen buffet ‘Van Engeland naar Rusland’. Favoriete soepen uit oma’s keuken uit Engeland, Brabant, Duitsland en Rusland, met pure producten uit de streek of uit eigen moestuin. Met oerbrood en toebehoren.

Voedselbos & Pure Verrassing
Daarna volgt een avondwandeling onder leiding van een ‘Groeter’ (gids) over de spoordijk van het Duits lijntje naar het voedselbos aan de Steenakker. Een duurzaam, ecologisch bos dat zelfvoorzienend is en zorgt voor een constante aanwas van voedsel. Nieuw en nog in ontwikkeling. Boeiend om te zien en om tijdens de rondleiding over te horen hoe dat bos tot stand komt. Met als ‘kers op de taart’ een pure verrassing tot besluit. De Belevenis Reis Duits Lijntje gaat door bij minimaal 10 en maximaal 18 deelnemers.

Sporen naar het Oosten
Als extra is daarna de Documentaire film over Het Duits Lijntje ‘Sporen naar het Oosten’ te zien in de theaterzaal van De Steenakker. De filmmaker Henk Helsdingen zegt over deze film: “Wie vandaag de dag de enkele, schamele overblijfselen aanschouwt van de spoordijk van de voormalige Noord-Brabantsch-Duitse-Spoorweg-Maatschappij, kan zijn ogen nauwelijks geloven als hij in oude publicaties de spoorlijn van Boxtel naar Wezel tegenkomt. Toen met klinkende plaatsnamen als Londen – Berlijn – St. Petersburg. Dit spoortraject was aan het einde van de 19de en eerste helft 20ste eeuw één van de belangrijkste lijnen in het Europese vervoersnet. Nu is de ontmantelde spoordijk een ecologische verbindingszone.” Voor alle geïnteresseerden! Duur 55 minuten. De toegang is gratis. Aanvang 21.30 uur. 70 zitplaatsen vol = vol.

Hele jaar door
De ‘Groeter’ wandelarrangementen zijn het hele jaar door te boeken. In de zomermaanden is het thema ‘Vorstelijk genieten met de tsaren route’, in de herfst ‘Brabantse gewoontes en leven langs het spoor’, in de wintermaanden ‘Winterwonderland van Brabant naar Rusland’ en het voorjaar ‘Vervlogen reizen in Victoriaanse sferen’. Het programma heeft een vaste opzet: een belevenis brocante, een Groeter wandeling over de spoordijk van het Duits lijntje en de buurtschap van de Steenakker, een live verteld verhaal in de theaterzaal, en een kop huisgemaakte soep. Met telkens een andere beleving en invulling vanuit het thema. Daarnaast zijn arrangementen mogelijk met een workshop zoals: vogelhuisje assembleren in de geest van Jeroen Bosch en portret schilderen á la Vincent van Gogh aan de hand van een selfie en collagetechniek. De arrangementen zijn te boeken voor groepen van minimaal 10 tot maximaal 18 personen. Geschikt voor het hele gezin en vanaf 6 jaar.

Tickets voor de Nacht van een Goei Leven vind je op: www.desteenakker.nl.
In de zomer en herfst kun je ook op basis van open inschrijving wandelen met een ‘Groeter’ over het Duits lijntje bij de Steenakker in Haps. Dat kan dit seizoen nog op 27 juni, 18 juli, 29 augustus, 19 september en 17 oktober.
Opgeven via info@desteenakker.nl.