Deel dit artikel ‹ Terug

Toptalenten Leids Cabaret Festival in De Weijer

Geplaatst op: vrijdag 25 mei 2018


Zaterdag 26 mei staan de finalisten van het VARA Leids Cabaret Festival op het podium van De Weijer. Het festival is een vooraanstaand podium voor jong cabarettalent. Micha Wertheim, Najib Amhali, Paulien Cornelisse en Tim Fransen stonden allen in de finale van het Leids Cabaret Festival voordat ze doorbraken bij het grote publiek. Grote kans dus, dat je op deze avond zomaar eens de nieuwe grote namen van de Nederlandse cabaretwereld ontdekt. Een greep uit de juryrapporten van de talenten deze avond:


Farbod Moghaddam (winnaar juryprijs) “heeft de jury bij elk optreden opnieuw ontroerd. Niemand anders dan hij kan ons dit verhaal vertellen. Hij heeft een eigen stem en een eigen blik op de wereld. Hij is goed in doordenkgrappen en zet het publiek vaak op het verkeerde been. Zijn show is intelligent, verrassend en hijzelf is 'heel erg schattig'.”


“Als je Kasper van der Laan (winnaar publieksprijs) op het podium ziet, weet je dat het klopt. Zijn programma 'Gewapend karton' heeft vaart en snelle grappen. Kasper weet ook op een behendige manier met het publiek om te gaan.”


 Ten slotten het cabarettrio Jeroens Clan (Jip de Poorter, Bram Kroon en Matthias Tuns). “Ze weten ongelooflijk slim de zaal te bespelen en maken van hun half uur een feestje waarbij iedereen – dom of intelligent, randstad of provincie – is uitgenodigd. Alle smaken en meningen worden op deze manier prettig uitgespeeld en lichtvoetig op de hak genomen.”


Zaterdag 26 mei om 20:15 uur, een ticket kost €16,50 en is te bestellen via www.deweijer.nl

advertentie