Schouwburg Cuijk: Ruim 150 theatervoorstellingen & concerten!_ Deel dit artikel ‹ Terug

Schouwburg Cuijk: Ruim 150 theatervoorstellingen & concerten!

Geplaatst op: vrijdag 11 mei 2018


Schouwburg Cuijk heeft voor het Theaterseizoen 2018|19 ruim 150 theatervoorstellingen & concerten voor u op de agenda staan.

Theaterseizoen 2018|19 wordt meer dan ooit het seizoen van de verbindingen. Schouwburg Cuijk zoekt met nog meer cultuurorganisaties de samenwerking. Met dat ene doel: een optimaal cultuuraanbod realiseren voor de inwoners van het Land van Cuijk en daarbuiten.
Met behoud van het goede van de traditie, zet de schouwburg zelfbewust de deur open voor vernieuwende producties en initiatieven uit de regio.
Al in de eerste week van het nieuwe seizoen wordt het gordijn opgehaald voor een regionaal spektakelstuk: harmonie Semper Unitas uit Sambeek brengt de Carmina Burana van Carl Orff. Het muziekgezelschap, spelend in de hoogste amateurklasse, wordt bijgestaan door het koor VeroVoces uit Boxmeer.

Muziek

Liefhebbers van klassieke muziek worden op twee manieren getrakteerd. Met het programma ‘Muziek in de Martinus’ maakt de schouwburg een uitstapje naar de St. Martinuskerk, gesteund door een nieuw, lokaal collectief van programmeurs. De alom gewaardeerde akoestiek van de gerestaureerde Martinuskerk zal ten volle worden benut tijdens de vier concerten op het Severijnorgel en o.a. het nieuwjaarsconcert door The Gregorian Voices. Ook de Keltische klanken van topkoor Anúna komen uitstekend tot hun recht in deze schitterende ambiance.
Nieuw is ook een serie kamermuziekconcerten die als ‘amuse’ worden opgediend op zondagochtend. Met een inleiding door klassieke muziek-programmeur John Floore vooraf en een lekker hapje na. U kunt rekenen op viool- en pianomuziek van bijzondere klasse, maar ook op een vibrerende ochtend vol saxofoonmuziek van het kwartet A’Meuse.

Schouwburg Cuijk heeft een goede naam verworven als het om populaire muziek gaat. Jan Smit? Staat gewoon hier op de planken. Frank Boeijen? Doet zelfs de première van zijn nieuwe show in Cuijk. Ook Van Dik Hout is van de partij en nog veel meer.
Onze jazzprogrammeur Henk Roelofs heeft weer een sterk jazzprogramma samengesteld, met o.a. het Jazz Orchestra of the Concertgebouw & Fay Claassen, en Hermine Deurloo (mondharmonica) die samen met pianist Mike Boddé een ode brengt aan Toots Tielemans.

Namen van formaat
Oude bekenden… grote namen… ook dit jaar zijn ze weer van harte welkom in Cuijk. Wat te denken van Ali B, de altijd grappige Karin Bloemen, topacteurs als Huub Stapel, Victor Löw en Johanna ter Steege? Ook Pieter Derks, Bert Visscher, Tineke Schouten, Jan Smit en Stef Bos sieren de speellijst, evenals Liz Snoijink, Roué Verveer, Brigitte Kaandorp en vele anderen.

Jeugd & familie, dans en toneel

Voor het gehele gezin zijn er o.a. de sprookjesavonturen van Aladdin (6+) en Kikker (4+) en het prachtig gedanste Zwanenmeer (7+).
Dansliefhebbers komen aan hun trekken bij Introdans, Scapino Ballet en het bijzondere dansstuk ‘Flirt with Reality’, een prachtige combinatie van dans en technologie.
Toneel is ook ruimschoots vertegenwoordigd: van kluchten (o.a. door Jandino Asporaat en Arijan van Bavel) tot komedies (o.a. Laten we eerlijk zijn) en drama’s (o.a. King Lear).

Musicals
De musicalprogrammering vermeldt grote titels als All Stars (Jim Bakkum e.a.), Expeditie Eiland (Lone van Roosendaal e.a.), Stil in mij (Ferry Doedens e.a.), The Bridges of Madison County (René van Kooten e.a.) en Op Hoop van zegen ( Bill van Dijk e.a.). Stuk voor stuk groots gemonteerde producties!

Literaire ontmoetingen
Samen met de bibliotheekkoepel, BiblioPlus, brengt de schouwburg een serie ‘Literaire ontmoetingen’. Jan Siebelink in levenden lijve ontmoeten? Dat kan! Tommy Wieringa de hand schudden? Zeker!

Series
Positieve reacties kreeg Schouwburg Cuijk over de nieuwe ‘Dit bent u!’-series die vorig jaar geïntroduceerd werden. Die worden voortgezet.
De bezoekers kunnen een keuze maken uit speciaal samengestelde series. Aantrekkelijk voor liefhebbers van een bepaald genre. Wie uit zijn serie in één keer drie voorstellingen boekt, krijgt ook nog eens 20 procent korting.

Vier het Leven
Net als vorig jaar werkt de schouwburg opnieuw nauw samen met de stichting ‘Vier het Leven’ om bezoekers vanaf 65 jaar die een bepaalde voorstelling willen bezoeken te begeleiden, van deur tot deur. www.4hetleven.nl

Schouwburg Cuijk biedt daarnaast podium aan tal van koren, amateurgezelschappen en (dans)scholen die hun voorstellingen presenteren. Het Opiniecafé Met Andere Woorden, het Vierdaagse Orkest, Carnaval, het Senioren Orkest, Harmonie Gaudete in Domino… ook deze initiatieven vinden komend seizoen weer hun weg naar de schouwburg.

Goed om te weten!


Vr 11 mei:
Theaterprogramma 2018|19 staat online & TheaterMagazine 2018|19 valt in de brievenbus!
Iedereen die dit seizoen 4 of meer voorstellingen bezocht, én alle houders van een SchouwburgPas 2018|19, krijgen het magazine per post thuisgestuurd; anderen vinden het op di 15 mei ingesloten bij De MaasDriehoek of kunnen het afhalen bij het bespreekbureau aan de Grotestraat te Cuijk.

Wo 16 mei, 19.30 uur:
voorverkoop, alleen voor houders van een SchouwburgPas 2018|19.

Vr 18 mei, 19.30 uur:
start kaartverkoop voor iedereen.

Extra service
Openingstijden bespreekbureau: di t/m vr van 15-18 uur
Extra openingstijden bespreekbureau:
- wo 16 mei van 19.30 - 21.30 u (alleen voor houders van een SchouwburgPas 2018|19)
- vr 18 mei van 19.30 - 21.30 u (voor iedereen)
Het bespreekbureau is tijdens de openingstijden telefonisch bereikbaar 0485 314344

schouwburgcuijk.nl
advertentie