Deel dit artikel ‹ Terug

Ommezwaai wordt geplaatst

Geplaatst op: woensdag 24 februari 2010


Kunstwerk van kunstenaar Meeussen donderdag geplaatst op rotonde Guldengaarde/Beersebaan

Cuijk, 23 februari 2010 - Op donderdag 25 februari aanstaande wordt, onder voorbehoud, het kunstwerk ‘Ommezwaai’ van kunstenaar Camille Meeussen uit Nijmegen geplaatst. Het kunstwerk wordt geplaatst op de rotonde Guldengaarde/Beersebaan in Cuijk.

Plaatsing
De plaatsing van het kunstwerk is later dan oorspronkelijk gepland. De verkeerstechnische aanpassingen aan de rotonde moesten eerst afgerond worden. Ook de weersomstandigheden van de afgelopen tijd zorgden voor uitstel van de plaatsing. Als het weer het deze week toelaat, wordt het kunstwerk ‘’Ommezwaai’ donderdag 25 februari tussen 11.00 en 12.00 uur geplaatst. Ontwerper en maker Camille Meeussen is verheugd: “Ik ben benieuwd naar de reacties nu ‘Ommezwaai’ écht te zien is in Cuijk. Hopelijk wordt de rotondebezoeker uitgedaagd tot een extra omwenteling rond mijn sculptuur ”.

De plaatsing wordt nog gevolgd door een officiële oplevering. Deze zal op een later moment plaatsvinden, waarbij dan ook het kunstwerk Merletten Octet van Nicolas Dings op de rotonde Hapsebaan/Jan van Cuijkstraat opgeleverd wordt. De datum voor deze oplevering volgt in een later bericht.

Wat u te zien krijgt…
De belangrijkste kenmerken van het beeld van Meeussen zijn vorm, gratie en spiegelen. Doordat de twee figuren versmelten en de cape van de figuren als een gespannen vorm om de figuren is gedrapeerd, ontstaat een bekoorlijke zwier van beweging, die uitdaagt om te volgen. Een rotonde is daardoor de ideale plek voor dit sculptuur om gezien te worden. Het beeld is dus blikvanger en verkeersgeleider tegelijk.

Anti graffitilaag
Op advies van de kunstcommissie en de kunstenaar heeft het kunstwerk een extra beschermlaag gekregen. Deze zorgt ervoor dat graffiti eenvoudig kan worden verwijderd en dat slijtage van de titanium coating wordt voorkomen.