Deel dit artikel ‹ Terug

Jamsessie Jacco in Ledeacker

Geplaatst op: maandag 22 februari 2010


LEDEACKER – De succes volle live optredens vorig jaar tijdens het 40 jarig jubileum heeft Oele Tôn’s Gasterij doen besluiten om hier in 2010 mee door te gaan. Er zijn 2 Blues-nights gepland. De eerste zal zijn op 18 juni met Bluesband “Don't Lose It”. Op 19 november de tweede. Maar het eerste podium is gereserveerd voor JACCO en wel op zondag, 14 maart.

Voor het ontstaan van Jacco moeten we 10 jaar terug in de tijd. Zoals zo vele bands is Jacco ontstaan op een feestje na enkele biertjes. Een complete band werd in een uurtje uit de grond gestampt. Normaliter zijn zulke afspraken de volgende dag alweer vergeten maar zo niet bij Jacco. In het begin wijzigde de samenstelling frequent, echter de vaste Jacco kern bleef, en nu speelt de band al ruim vijf jaar met dezelfde samenstelling.

De naam Jacco is echter pas later ontstaan en refereert naar de naam van een pony die trouw door de raam vanuit de aangelegen wei de repetities toentertijd volgde. Het doel van de band is niet om zoveel mogelijk op te treden, integendeel. De prikkel komt uit het samen muziek maken, koffie drinken, een pilsje en wat bijkletsen.

Toch is Jacco bekend door zijn optredens al noemt de band het liever Jacco feestjes. Jacco avonden zijn beroemd / berucht om de uitbundige, vrolijke en vriendelijke sfeer. Deels veroorzaakt door het zogenaamde Jacootje , een drankje op wodka basis dat de band gratis serveert en waarvan niemand het recept kent. De muziek van Jacco bestaat voornamelijk uit “Radio 2” nummers. Lekker in het gehoorliggende nummers zonder rekening te houden bij welk genre het eigenlijk hoort.

De band bestaat uit 8 personen en hoopt in oktober dit jaar zijn 10 jarig jubileum te mogen vieren met een flink feest. Een voorproefje geven ze op zondag, 14 maart om 15:00uur bij Oele Tôn’s Gasterij.

De entree is gratis.
www.oeletons.nl
advertentie