Deel dit artikel ‹ Terug

Nachtfestival in De Weijer

Geplaatst op: woensdag 21 maart 2018


In de nacht van 24 op 25 maart is er een wel heel bijzonder festival in De Weijer: De Nacht van de Bibliotheek. Met een ticket huur je een tentje in de bibliotheek van Boxmeer.

De hele nacht staat vol van mooie woorden en live muziek op verschillende plekken in de bieb en het prachtige pand van De Weijer. De line-up is een mix van bekende lokale artiesten, zo zullen de zussen van Clean Pete ieder een eigen programma-onderdeel verzorgen, Loes Wijnhoven gaat romantische gedichten voordragen bij het haardvuur en Renée zal met haar strijktrio stipt om 01:00 uur de de Goldberg Variaties van Bach ten gehore brengen in de kapel.

Verder is ook de jonge kunstenaar en muzikant Mart Boumans van Slack Attack uit Oploo aanwezig. Er is een kroegcollege in het theatercafé door een docent cultuurwetenschappen aan de Universiteit van Nijmegen, er is een schrijver die een “sneak preread” verzorgt, er zal in de bieb een schrijfworkshop ‘spannende verhalen schrijven’ van iona&rineke (nieuwkomers bij Orkater) zijn, er is ook nog muziek van de bands Moon Moon Moon en Cloud Cukkoo, in de filmzaal worden de shortfilms van jonge filmmakers vertoont, waaronder 'Valt een man uit de lucht' van Jan Verdijk, oorspronkelijk afkomstig uit Boxmeer en ten slotte: kunstkollektief De Naakte Waarheid zal een guerrilla programma verzorgen op de meest gekke plekken in De Weijer. Aldus: huur dat tentje in de bibliotheek en strijk je mooiste pyjama, want dit wordt een nacht die je niet wilt missen.

Toegang 18+ een kaartje kost €22,50 inclusief ontbijt en is te bestellen via www.biblioplus.nl hier vind je ook alles over de line-up.