Schilderijen van Gerrie Severens in Museum Het Petershuis_ Deel dit artikel ‹ Terug

Schilderijen van Gerrie Severens in Museum Het Petershuis

Geplaatst op: vrijdag 9 maart 2018


Onder de titel FLUMINA (rivieren) exposeert Gerrie Severens de komende weken in Museum Het Petershuis haar schilderijen. Deze Heerlense
kunstenaar laat zich vooral inspireren door alles wat de natuur te bieden heeft aan schoonheid, kleur en sfeer. Zij streeft ernaar om de stilte en de zuiverheid die zij in de vrije natuur aantreft in haar werk vast te leggen. De series die in het Petershuis tentoongesteld worden, zijn gemaakt op het thema ‘Water’.

Severens vertrekt altijd vanuit de realiteit. Maar na de eerste opzet van een schilderij wordt het beeld geabstraheerd en vervaagd. De emotie die zij met het onderwerp voelt is daarbij leidend. In haar creatieve proces blijft ze beelden en onderwerpen herhalen en werkt ze die dieper uit. Deze herhaling maakt haar werken krachtiger en subtieler tegelijkertijd. Het originele beeld blijft op de achtergrond wel bestaan maar de hersens nemen als het ware de rol van de ogen over; die vullen het nieuwe beeld dat is ontstaan verder in. Zij werkt altijd in serie en doorgaans aan meerdere schilderijen tegelijkertijd.

Gerrie Severens volgde een opleiding in de schilderkunst aan de Academie voor de Schone Kunsten in Arendonk (B). Haar werk werd eerder in diverse musea tentoongesteld, waaronder het Haags Gemeentemuseum en het Venrays Museum.

De expositie FLUMINA is van zaterdag 17 maart tot en met zondag 15 april 2018 te zien in Museum Het Petershuis, Niersstraat 2 in Gennep. Op Paaszondag is het museum gesloten; op Paasmaandag geopend. Openingstijden: van woensdag tot en met zondag tussen 13.30 tot 16:30 uur. De toegang is vrij. Meer informatie op www.museumhetpetershuis.nl
advertentie