Deel dit artikel ‹ Terug

Activiteiten in de Karmelkring

Geplaatst op: donderdag 22 februari 2018


In de karmelkring Boxmeer zijn in maart weer allerlei activiteiten. Hieronder vindt informatie over de deze activiteiten.

Poëzie lezen in de Veertigdagentijd
De Nederlandse poëzie is diep doortrokken van ons christelijk geloof. Wat zich niet alleen uit in oprecht geloof, navolging en overgave, maar ook in twijfel, verzet, in angst, vrees, opstandigheid en bevreemding. De veertigdagentijd met de Goede of Stille Week reikt bij uitstek thematieken aan waarin de grote thema’s van het christelijk geloof aan bod komen, maar waarbij tegelijk conflicterende grenservaringen van ons menselijk bestaan zich naar de voorgrond dringen. Wij lezen gedichten van verschillende dichters en gaan met elkaar in gesprek wat ze kunnen betekenen voor onze spiritualiteit.
Begeleiding: Hettie Berflo o.carm. Data: dinsdag 6 en 20 maart. Tijd: 19.45 – 21.30 uur  

Meditatieve vieringen 40 dagentijd
De veertigdagentijd is bij uitstek een periode van bezinning voor mensen die leven vanuit hun christelijke wortels. In deze weken bezinnen we ons in woord, beeld, muziek en stilte op de betekenis van het lijden van Jezus en het lijden in de wereld om ons heen. We maken daarbij gebruik van de meditaties van Titus Brandsma bij de kruiswegstaties van Albert Servaes. We komen bij-EEN in de Bloedkapel.
Begeleiding: Minie Pasop o.carm. Data: woensdag 7, 14, 21 en 28 maart Tijd: 18.45 - 19.15 uur  

Over wegen – Ruimte van Leven
Een bezinnende wandeling door de Petrus-basiliek. In de St. Petrusbasiliek is heel veel te zien. Als we ook de verhalen en overwegingen horen achter alles wat er te zien is, gaat de basiliek leven. Meer nog: dan ontdekken we dat heel veel van wat er te zien is, te maken heeft met onze levensweg en wat wij in ons leven meemaken en ervaren.
Begeleiding: Bep de Vreede o.carm. Data: zondag 11 maart (Laetare), donderdag 10 mei (Hemelvaartsdag) en 27 mei (Drie-eenheid) Tijd en plaats:15.30 - 16.30 uur, St. Petrusbasiliek  

SAMEN BIJBEL LEZEN, LUISTEREN EN BESPREKEN
Bezig zijn met een Bijbeltekst is voor velen niet een dagelijkse bezigheid. Toch blijkt menige Bijbeltekst ons te kunnen aanspreken en verrijkend te zijn in ons dagelijkse leven. We kijken naar wat er staat, horen achtergrondinformatie en, samen er over pratend, ontvouwt de tekst zich gaandeweg en geeft zijn kracht en rijkdom prijs. We komen éénmaal per maand samen om te zien wat het evangelie van de komende zondag ons kan zeggen.
Begeleiding: Jos Boermans o.carm. Data: 23 mrt., 20 apr., 25 mei en 29 juni. Tijd en plaats: 10.00 - 11.30 uur, Parochiehuis  

AANMELDING
U kunt zich opgeven door te mailen naar karmelkringboxmeer@karmel.nl, of door u schriftelijk aan te melden bij het secretariaat van de Karmelkring, Steenstraat 39, 5831 JA Boxmeer, 0485-562156. Voor de activiteiten zelf kunt u het beste gebruik maken van de ingang bij Kerkpad 1, tenzij anders aangegeven.
Meer informatie en het meest recente aanbod van Karmelkring Boxmeer vindt u op onze website:
www.karmelcentra.nl/boxmeer.