Deel dit artikel ‹ Terug

Hardlopen voor beginners bij Atletiekvereniging Sporting Boxmeer

Geplaatst op: donderdag 18 januari 2018


Hardlopen kan altijd en overal, waarom zou je dan als beginner nog deelnemen aan een hardloopcursus?

Een cursus kan om vele redenen nuttig zijn maar bij Atletiekvereniging Sporting Boxmeer vinden we het belangrijk dat je op een gestructureerde manier blessurevrij leert hardlopen. In onze cursus komen de volgende onderwerpen aan bod: warming-up en cooling-down, hardlooptechniek, het voorkomen van blessures, voeding, schoenen en kleding.
Met deze goede basis blijft hardlopen ook op de lange termijn leuk. Andere goede redenen om je aan te melden voor de beginnerscursus zijn:
Samen hardlopen is leuker dan alleen trainen
Deze cursus is een goede ‘stok achter de deur’ om door te zetten
Train in 12 weken het lopen van een afstand van 5 kilometer
Cursus wordt gegeven door Atletiekunie gecertificeerde looptrainers

De cursus wordt afgesloten met een 5 kilometer diplomaloop op donderdag 17 mei 2018. Na afloop ontvang je een veiligheidshesje van A.V. Sporting Boxmeer voor nog vele veilige hardloop kilometers.
Er is een beginnerscursus in Boxmeer en in Overloon.

Boxmeer: de trainingen vinden plaats op woensdagavond 19:00 uur. De eerste training start op woensdag 21 februari 2018 op het atletiekveld aan de Graafseweg 36. Er is ruimte voor maximaal 25 hardlopers.
Overloon: de trainingen vinden plaats op zaterdagochtend 09:00 uur. De eerste training start op zaterdag 24 februari 2018 bij sporthal De Raaijhal, Raaijweg 15-17. Er is ruimte voor maximaal 25 hardlopers.
Aanmelden: vanwege het beperkte aantal plaatsen is aanmelden via email noodzakelijk. Geef daarbij ook even aan of de aanmelding voor Boxmeer of Overloon is. De belangstelling voor de beginnerscursus is groot en dus gebeurt plaatsing op volgorde van aanmelding. De cursuskosten bedragen 40 Euro. Als je na de cursus besluit lid te worden van A.V. Sporting Boxmeer zal dit bedrag in mindering gebracht worden op de lidmaatschapskosten.
Heb je nog vragen of wil je je aanmelden, stuur dan een email naar: beginnerscommissie@avsportingboxmeer.nl
Voor meer informatie over deze beginnerscursus bezoek: www.avsportingboxmeer.nl of www.facebook.com/avsportingboxmeer
advertentie