Deel dit artikel ‹ Terug

Ssst de Tijger slaapt in de bibliotheken van BiblioPlus!

Geplaatst op: donderdag 18 januari 2018


Van woensdag 24 januari tot en met zaterdag 3 februari 2018 zet de Bibliotheek het voorlezen aan dreumesen, peuters en kleuters volop in de schijnwerpers. Deze dagen zijn bedoeld om te laten zien en beleven hoe leuk voorlezen is. Niet alleen leuk, maar ook ontzettend belangrijk voor de taalontwikkeling en woordenschat van het kind.
BiblioPlus organiseert deze dagen verschillende voorstellingen en workshops in haar bibliotheken. Onder meer rondom het prentenboek van het jaar: ‘Ssst de tijger slaapt’ van Britta Teckentrup. Tijdens de voorleesvoorstellingen 'Ssst… Maak een gebaar, tijger slaapt!' in de bibliotheken Cuijk, Boxmeer en Gennep zorgt ‘Wapperkids’ ervoor dat kinderen met gebaren de tijger in het verhaal tot leven brengen. In de bibliotheken van Mill, Grave, Bergen en Sint Anthonis laat ‘Ansjepansje’ kinderen genieten van het verhaal van de tijger tijdens haar muzikale voorstelling ‘Ssst de tijger slaapt’. Het prentenboek komt tot leven door muzikale spelletjes waar kinderen en ouders actief aan kunnen deelnemen. Beide voorstellingen zijn voor kinderen van 2 t/m 4 jaar. Kijk op biblioplus.nl voor alle data en tijden en meld je aan voor een gratis voorstelling.
Voor baby’s en dreumesen en hun ouders organiseert BiblioPlus op vrijdag 2 februari een workshop ‘Voorlezen en muziek op schoot’ in de Bibliotheek Gennep. Deze workshop is voor alle (groot)ouders uit Land van Cuijk en Maasduinen te bezoeken. Hanny van Rens geeft deze ochtend een workshop ‘Muziek op schoot’ en Jacqueline Gerrits geeft leuke tips over voorlezen aan het jonge kind. Een ochtend genieten voor de allerkleinsten en inspirerend voor (groot)ouders. Ook hiervoor kunt u zich aanmelden op www.biblioplus.nl.
Tijdens de Nationale Voorleesdagen krijgen peuters en kleuters, die zich inschrijven voor het gratis jeugdlidmaatschap, een leuk welkomstcadeautje. Inschrijven kan bij elke vestiging of via www.biblioplus.nl. En schrijft u uw kind in, dan krijgt u zelf ook een leuke korting op uw lidmaatschap.

Meer weten?
www.biblioplus.nl