Deel dit artikel ‹ Terug

Eerste paspoort en rijbewijs thuisbezorgd

Geplaatst op: woensdag 10 januari 2018


Op dinsdag 9 januari is het eerste paspoort van de gemeente Sint Anthonis aan huis bezorgd. Sinds kort is het mogelijk om waardedocumenten, zoals paspoorten en rijbewijzen, thuis of op locatie te laten bezorgen. De familie Cornelissen uit Wanroij maakte als eerste gebruik van deze nieuwe service.

Veilige bezorging van waardedocumenten vraagt om zorgvuldigheid en gebeurt door een speciaal gecertificeerd bedrijf. Burgemeester Sijbers was aanwezig bij deze eerste bezorging.

Deze nieuwe service past goed bij de koers die de gemeente Sint Anthonis is ingeslagen in haar dienstverlening, waarbij de behoeften van de inwoners en ondernemers centraal staan. “Blije mensen, goede resultaten. Dat is waar we voor gaan”, aldus burgmeester Sijbers. “En daar past dienstverlening op maat bij.“

Gemeenten mogen voortaan waardedocumenten bij burgers op locatie bezorgen. Uit een uitgebreide proef met zestien gemeenten bleek een bezorgdienst te voorzien in een behoefte onder inwoners. Bijvoorbeeld omdat bezorging aan huis makkelijker te combineren is met werk of omdat iemand slecht ter been is. Afhalen kan natuurlijk ook nog steeds. Een paspoort aanvragen gebeurt persoonlijk aan de gemeentebalie, tenzij dit door een lichamelijke of verstandelijke beperking niet mogelijk is. In dat geval gaat een medewerker van de gemeente persoonlijk naar de mensen toe.
advertentie