Deel dit artikel ‹ Terug

Zondag 17 december lanceert Brouwerij de Blauwe Knoop uit Mill hun nieuwste speciaalbier: "Helse Hel

Geplaatst op: dinsdag 12 december 2017


Helse Helwig is een Russian Imperial Stout die de naam draagt van het spook op Kasteel Tongelaar: Helwig van Merwick. De jongens van de brouwerij hebben sinds 2016 een eigen micro-brouwerij aan het binnenplein van het kasteel waar ze bijna alle zaterdagen aan het brouwen zijn. Voor Helwig is een recept ontwikkeld dat haar naam eer aan doet; gerookte en gebrande mout met accenten van koffie, chocolade en Madame Jeanette pepertjes.

Muziek, Bier en Winter BBQ op het plein
De lancering van Helse Helwig vindt plaats tijdens de eerste editie van "Muziek, Bier & Winter BBQ op het plein" van Kasteel Tongelaar.
Behalve de BBQ is er het hele weekend een echte Levende Kerststal (met diertjes) en warme Gluhwein en chocomel uit de drie-poot. Kinderen kunnen kerstknutselen en grote en kleine mensen kunnen leren 'Handletteren' bij Atelier Juuds (van Nieuwjaarskaart tot Kerstmenu). "Onder de Kersenboom" heeft een klein kerst-filiaaltje in het kasteel met landelijke woonkado's.

Behalve Brouwerij de Blauwe Knoop in de speciaalbiertjes-tent, staan Grillmeisters Hans en Guus aan de XXL BBQ-Smoker en is er live muziek van The Dying Flutchmen en Lijn99. DJ Roest knoopt het geheel met fijne kerstliedjes aan elkaar. Kortom, alle ingrediënten voor een Goei pré-kerstfeestje!

Het kasteel is 17 december geopend van 10 tot 20 uur. Toegang is gratis en je hoeft niet te reserveren: iedereen is welkom.

www.kasteeltongelaar.nl