Deel dit artikel ‹ Terug

Theatergroep Flint in de Steenakker

Geplaatst op: vrijdag 8 december 2017


Theatergroep Flint brengt muziektheater ‘Sal Ek Altyd Wit Wees’ met indringende poëzie van Zuid Afrikaanse Antjie Krog. Met Wolter Wierbos (trombone) en Ernst Glerum (piano, bas). Donderdag 14 december, Huistheater De Steenakker, Steenakkerstraat 5, Haps, Aanvang 20.15 uur. Entree € 19,50 Info en tickets: www.desteenakker.nl

De verpletterende teksten van Krog zijn voor een deel heel persoonlijk, ruig en kwetsbaar. Voor een ander deel zijn ze fel politiek gekleurd, ze komen immers voort uit het Zuid-Afrika met zijn enorme politieke en raciale tegenstellingen. Niet voor niets is de titel van een van haar gedichten: ‘Land van genade en verdriet’.

De teksten zijn geschreven op een ander deel van de aarde. Een veel warmer deel, met een ander ritme en met andere kleuren, in een ander landschap. De taal komt ons bekend voor, verwart ons en inspireert ons bovenal. De muziek is gemakkelijk in het gehoor liggende jazz met ruimte voor improvisatie. Door de verbluffende schoonheid van het Afrikaans van Antjie Krog en de medewerking van wereldberoemde musici onder de regie van Kasper Kapteijn is ‘Sal Ek Altyd Wit Wees’ een magische voorstelling geworden. Na afloop nazit met Afrikaanse hapjes en een glas op de feestdagen.

advertentie