Deel dit artikel ‹ Terug

De Kneep gaat van start

Geplaatst op: dinsdag 28 november 2017


Land van Cuijk/Maasduinen- Voor alle schrijvers en taalmakers in de regio én voor iedereen die van taal en lezen houdt, is er nu: De Kneep. Een
club actieve mensen uit het Land van Cuijk en Maasduinen die regioschrijvers en publiek bij elkaar wil brengen. De Kneep presenteert zich voor het eerst tijdens een grote, feestelijke manifestatie in de Schouwburg Cuijk, op vrijdag 16 maart 2018, tijdens de Boekenweek. Tegelijk brengt stichting De Kneep in die week een boek uit met bijdragen van regioschrijvers.

BiblioPlus, de regionale bibliotheekkoepel, inventariseerde eerder hoeveel mensen in het Land van Cuijk en Maasduinen schrijven en/of boeken publiceren. Dat bleken er heel wat te zijn, een enkele oproep leverde meer dan vijftig namen op en het zijn er zeer waarschijnlijk veel meer. Die schrijvers verdienen een podium. Daarnaast zijn er mensen actief op een heel innovatieve manier. Ze noemen zich rappers, poetryslammers of vloggers; het zijn vooral jongeren die op een heel eigen, frisse manier creatief met taal omgaan. Ten slotte zijn er de nieuwe Nederlanders, mensen met een migratie-achtergrond. Voor hen is de (nieuwe) taal een uitdaging en ook dat kan leiden tot creativiteit. De uitwisseling van boeiende gedachten en creatieve taaluitingen versterkt elkaars kracht en inspireert, zo meent De Kneep.

Bij het organiseren van manifestaties en andere activiteiten rondom schrijvers zoekt De Kneep samenwerking met bestaande culturele organisaties, podia en instellingen in de regio. Met BiblioPlus en de Schouwburg Cuijk is die samenwerking al gestart.

(Waarom De Kneep? Een kneep is de gleuf overlangs een boekomslag die de bladzijden bij elkaar houdt. Dat wil ook De Kneep: verbinden.) 

Meer informatie?
dekneep.nl