Deel dit artikel ‹ Terug

Museum van Alle Tijden

Geplaatst op: maandag 27 november 2017


Het MVAT ligt aan de rand van niemandsland, maar is goed te bereiken. Elke twee maanden staat het MVAT in het teken van telkens weer een andere expositie. De expositie is gratis door de kijkkasten te zien. Het museum is altijd geopend.

ALARM
ALARM (1994) is een initiatief van kunstenaar Ans Verdijk in het zuid-oosten van het land, aan de Maas, op een steenworp van de Duitse grens. In wat eens een voormalige fruitkoelcel, later een beestenstal was werken en exposeren nu kunstenaars, waarbij zij elkaar uitdagen en de bezoekers verrassen.

ALARM & MVAT
Oeffeltseweg 21
Beugen

ALARM en MvAT liggen vlakbij het einde van wandelroute 3, de IJsvogelroute.  Op het landelijke fietsroute netwerk ligt het Museum tussen punt 14 en punt 15. O.V fietsverhuur bij station Cuijk (8 km) alle dagen Fietsverhuur Rob Boxmeer zondag gesloten (4 km)

Vreemd Licht
Evi van der Kant

Vreemd licht.
Klok teruggezet, steeds vroeger donker, wintertijd.
Tijd voor een kunstenaar die werkt met licht.

Op de examententoonstelling vorig jaar in Den Bosch lichtte haar werk letterlijk op. Te midden van pekzwarte beelden werd Ans Verdijk afgeleid en verleid door iets dat straalde,en zo kwam ze op het spoor van Evi van der Kant.

Nu in het Museum van Alle Tijden.
Evi van der Kant heeft een voorkeur voor schaduw, reflectie, licht. Ze werkt graag met natuurlijke lichtinval, of creëert een eigen lichtbron.
Ze werkt met materiaal dat ze ter plekke aantreft, waar ze op stuit in het dagelijkse leven. En ze richt onze blik daar op. Ze stuurt met zachte hand naar kieren, scheuren, openingen. Laat zien waar licht gul naar binnenstroomt of juist iel ergens tussendoor piept. Die plekken omringt ze met aandacht. Door materiaal precies te plaatsen, laat ze weerkaatsing en schaduw ontstaan. Bescheiden en zeer aanwezig. Nadrukkelijk legt ze de focus op deze kleine momenten, nodigt ze ons uit halt te houden waar we normaal gesproken vaak voorbijrazen. Kom maar kijken om te zien wat Evi van der Kant ziet. Kom maar even stil staan.

Vanaf 1 december tot 21 januari 2018
MUSEUM VAN ALLE TIJDEN+Kunstenaarsinitiatief ALARM

MVAT & ALARM,
Oefeltseweg 21 Beugen, Noord-Brabant