Deel dit artikel ‹ Terug

Wim Daniëls Boekt met Kader Abdolah

Geplaatst op: vrijdag 24 november 2017


Boekenliefhebbers opgelet! Op zondag 26 november is dit seizoen de eerste editie van Wim Daniëls Boekt. Het inmiddels populaire boekenprogramma is ontstaan uit een samenwerking tussen Biblioplus, Van Dinter Boekwinkel en De Weijer en opent met een wel hele grote naam, want niemand minder dan Kader Abdolah is aanwezig om te vertellen over zijn nieuwste boek: Het Gordijn. Verder besteed het programma van Wim Daniëls ook altijd aandacht aan debutanten en dat zijn ditmaal de lovend ontvangen boeken van Elly Biesters en Cobi van Baars.

De drie organisaties zijn ontzettend trots op hun boekenprogramma in samenwerking met taalvirtuoos en cabaretier Wim Daniëls. “Afgelopen jaar ontstonden er bijzondere, intieme en ook absoluut grappige gesprekken tussen de schrijvers, echt iedere editie is uniek. Laat dat maar aan Wim over.”

Ditmaal zoals genoemd Kader Abdolah, sinds zijn debuut De adelaars niet meer uit onze letteren weg te denken. Tot zijn grote en internationaal succesvolle romans behoren onder meer Spijkerschrift, Het huis van de moskee, De koning én Papegaai vloog over de IJssel. 
Elly Biesters is schrijver, journalist en programmamaker bij de NPO. Haar boek Ongemakkelijke mensen is gebaseerd op haar eigen jeugd in het dorp Heerewaarden, Gelderland ('Een heerlijk boek over een wonderlijke jeugd - en daarmee over ieders jeugd. Ik kon het niet wegleggen. Warm, nee, gloeiendheet aanbevolen' door Claudia de Breij). Ten slotte Cobi van Baars, naast schrijfster ook schilder. Ze studeerde cum laude af aan de Radboud Universiteit op de relatie tussen literatuur en beeldende kunst. Schipper & Zn. is haar debuutroman.

De middag wordt omlijst met de muziek van het muzikale duo SUPER BØN-BØN, bestaande uit Martine Bond en David Brandenburg.
Vanaf 14:30 uur beginnen zij te spelen. 

Aanvang 15:00 uur,
prijs: €8,50
Kaarten en info: www.deweijer.nl

advertentie