Deel dit artikel ‹ Terug

Sinterklaas heeft jullie hulp nodig!

Geplaatst op: dinsdag 21 november 2017


Wij zijn benieuwd of de kinderen het speciale Sinterklaas journaal al hebben gezien? Via het youtube kanaal van Sinterklaas Boxmeer zijn de eerste twee afleveringen te zien.
De eerste aflevering was erg spannend over het drama toen de Wegwijs Piet een hersenpudding kreeg. Afgelopen zaterdagavond was de tweede te zien waarin het echt duidelijk is dat de Wegwijs Piet de weg kwijt is. Iedereen is in paniek. Want hoe weten de andere Pieten nu wie welk cadeautje hoort te krijgen als niemand hen de weg wijst..

Tablet winnen!

Sinterklaas heeft daarom jullie hulp ndoig. Tijdens de koopzondag van 26 november kunnen de kinderen van de basisscholen Wegwijs piet gaan zoeken.
Haal je spelkaart op bij de speciale tent van SiPieJo voor de Rabobank. Via een rebusspel kunnen de kinderen de Wegwijs Piet vinden. De winnaar wint een Samsung galaxy tab.
De spelkaart moet voor 15.30 uur ingeleverd worden bij dezelfde tent. Om 16.30 uur is Sinterklaas zelf darr om de uitkomst vand e rebus te vertellen en hopelijk te achterhalen waar Wegwijs Piet is! Let op: je moet wel zelf aanwezig zijn om kans te maken op de tablet! Tijdens de Koopzondag staat alles natuurlijk in het teken van Sinterklaas. Er zijn heel veel Pieten in het centrum die gezellig met de kinderen dansen en spelen. Gluten Piet is er ook dit jaar weer bij en heeft voor de kinderen met een glutenallergie speciale glutenvrije pepernoten bij.

Hoefafdrukjes
Ook dit jaar hebben de vrijwilligers van de stichting SiPieJo er weer voor gezorgd dat Sinterklaas weer een speciaal huis heeft in het centrum waar hij lekker tot rust kan komen en waar jullie hem kunnen bezoeken. Dit jaar is dat in de Kloostertuin, bij alle drie de ingangen kunnen de kinderen de hoefafdrukjes van Americo volgen om de weg naar het huis te vinden. Daar vind je Sinterklaas tussen 14 en 16 uur waar je met hem op de foto kan. Deze worden gemaakt door Foto Dom Melskens waar de foto's ook opgehaald kunnen worden die Koopzondag.

Prikkelarm Sinterklaashuis
Uniek is dit jaar het prikkelarme Sinterklaas huis, natuurlijk niet op de koopzondag, want dan is het heel erg druk. Maar op 1 december is Sinterklaas in het huis en is vanaf 14:30 uur is de tijd gereserveerd voor kinderen met een indicatie voor deze speciale prikkelarme middag. Het is wel de bedoeling dat de kinderen voor 26 november aangemeld worden via emailadres: PrikkelarmSinterklaas@outlook.com. Ieder kind krijgt 5 minuten alleen met Sinterklaas, dus meld ze snel aan want er is natuurlijk beperkte tijd. Het is een pilot samen met de studenten van het ROC opleidingen pedagogisch werk en autisme coach Garetti Jeurissen en natuurlijk de vrijwilligers van de stichting SipieJo.

Openingstijden Huis van de Sint
Woensdag 22 november van 14:30 uur tot 16:30 uur
Zaterdag 25 november van 14:00 uur tot 16:00 uur
Koopzondag 26 november van 14:00 uur tot 16:00 uur
Woensdag 29 november van 14:30 uur tot 16:30 uur:
Zaterdag 2 december van 14:00 tot 16:00 uur

www.centrumboxmeer.nl

advertentie