Deel dit artikel ‹ Terug

Astrid Seriese en Erwin van Ligten ‘Schatten!’

Geplaatst op: vrijdag 17 november 2017


Doorgewinterde (jazz) zangeres Astrid Seriese treedt samen met gitarist Erwin van Ligten zondag 26 november op in Huistheater De Steenakker in Haps. Aanvang 16.00 uur, Steenakkerstraat 5 in Haps. Entree: € 17,50. Info en tickets: www.desteenakker.nl

Zangeres Astrid Seriese won in 1985 met Mathilde Santing en Julya Lo’ko het songfestival in Knokke en reisde als jazz-zangeres de hele wereld rond. Met haar soloprogramma’s en cd’s wist ze een grote schare bewonderaars aan zich te binden. Nu is ze 60 jaar en geeft ze samen met de even oude gitarist Erwin van Ligten thuisconcerten en staat ze in de kleinere theaters.

En dat doet ze graag. Na alles wat ze gedaan heeft vindt ze dit het leukste. Zelf zegt ze daarover: “Erwin en ik gaan al lang mee. Elke keer als we samen iets doen, is het een feestje. We zitten op een lijn en muzikaal zijn we vier handen op een buik. Je plugt in en gaat ‘vliegen’, terwijl de afstand tot het publiek klein is. Het is heel intiem. De mensen vinden het geweldig.”

De zangeres, afkomstig uit Den Haag, treedt sinds zes jaar op met Van Ligten. De in Surabaya (Indonesië) geboren gitarist werkte eerder met onder andere Barry Hay, Chris Hinze, Julya Lo’ko en Micheline van Hautem. In hun eerste programma ‘Blues & Poetry’ wisselden ze poëzie af met eigen nummers en verhaaltjes. In De Steenakker komen ze met hun tweede programma Schatten!. Daarin volgen ze hetzelfde concept.

In Schatten! brengen ze voor de pauze liedjes en verhalen uit de voorstelling Ibu Saya, die Astrid Seriese op uitnodiging van het Haagse Tong Tong Festival maakte over haar Javaanse moeder. De tweede helft bestaat uit een selectie liedjes en verhalen die ze in de jaren op hun repertoire hebben gehad. Met een onder andere een aantal nummer van Tom Waits, Nina Simone, Billie Holiday en eigen werk.

Na afloop nazit met huisgemaakte Indische soep.

Meer informatie?
www.desteenakker.nl
advertentie