Achter het Huis in Schouwburg Cuijk_ Deel dit artikel ‹ Terug

Achter het Huis in Schouwburg Cuijk

Geplaatst op: dinsdag 14 november 2017


Nieuwe bewerking van het dagboek van Anne Frank door Ilja Leonard Pfeijffer.

Het dagboek van Anne Frank behoort al decennia tot de meest gelezen boeken ter wereld. De manier waarop zij haar gedachten en ervaringen opschreef, blijft jong en oud intrigeren. Dagelijks staan mensen in de rij om het achterhuis aan de Amsterdamse Prinsengracht, waar zij tussen 6 juli 1942 en 4 augustus 1944 haar dagboek schreef, te bezoeken.

Wat deed het leven in de benauwde omgeving van haar onderduikadres met een opgroeiend meisje? En hoe was dat voor de mensen om haar heen? Deze vragen vormden het uitgangspunt voor de nieuwe bewerking van Anne Franks dagboek door Ilja Leonard Pfeijffer.

Zijn benadering laat zien wat het zo dicht op elkaar samenleven, terwijl buiten de vijand rondloopt, met mensen doet. Deze opeenstapeling van emoties als angst, liefde, hoop en wanhoop wordt helaas nog steeds dagelijks gevoeld in oorlogsgebieden. De nadruk op het samenleven in ‘Het Achterhuis’ maakt deze bewerking tot een unieke benadering van het dagboek.

Een voorstelling voor jong en oud over een bijzonder meisje en de mensen om haar heen.

Tekst: Ilja Leonard Pfeijffer | regie: Johan Doesburg | spel: Anne van der Burg, Hajo Bruins, Oda Spelbos, Raymonde de Kuyper, Cees Geel, Marie Louise Stheins, Michiel Nooter, Joost Koning en Amarenske Haitsma

Vr 24 november, 20.15 uur. De kosten zijn €29,50 (incl pauzeconsumptie en garderobe).

Meer informatie?
schouwburgcuijk.nl
hummelinckstuurman.nl
advertentie