Deel dit artikel ‹ Terug

Vrijwilligers gezocht!

Geplaatst op: dinsdag 14 november 2017


Het is het meer dan waard om in onze volle agenda's een gaatje vrij te maken voor een boeiende tijdbesteding. Want buitengewone contacten gaan onze grenzen verleggen, leveren interessante verhalen op en zullen het leven verrijken. Het worden vast uren om naar uit te zien.

 

Sociale persoonlijkheden die gemakkelijk contact maken en zich kunnen verplaatsen in andermans gedachtewereld zijn geknipt om een streekgenoot uit een sociaal isolement te halen. En dan te bedenken, dit kost zo veel uren.
Iemands sleur doorbreken is erg eenvoudig. Afhankelijk van persoonlijke wensen: samen boodschappen doen bijvoorbeeld, ergens een kopje koffie drinken, een terrasje pikken, wandelen of fietsen, een potje kaarten, een bordspelletje doen, knutselen, het nieuws in de krant doornemen. Allemaal aanleidingen om gezellig te praten.


Wij zoeken vrijwilligers van minimaal 18 jaar, die energie en een beetje tijd willen steken om iemands sleur te doorbreken. In regio Cuijk-Boxmeer wonen namelijk mensen die graag willen uitkijken naar een wekelijks bezoek. Zelf contacten leggen is lastig vanwege hun psychische beperkingen.
Het spreekt voor zich dat er een goede voorbereiding aan vooraf gaat en dat deskundig personeel met raad en daad bijstaat.
Al wordt op het bezoek gerekend, vakanties en verplichtingen van een vrijwilliger hebben echter áltijd voorrang!
Voor vrijwilligers is een reiskostenvergoeding en zijn verzekerd.

Bij ons hebben veel vrijwilligers het tienjarig jubileum erop zitten… dat zegt genoeg over de sfeer en waardering. Daarom vooral niet wachten met reageren.
Aanmelden per e-mail voor vrijblijvende informatie: Vrijwilligers@ggzoostbrabant.nl

p.s. Wij zijn verplicht om van personeel en vrijwilligers een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) te kunnen overleggen. Deze VOG wordt verstrekt door de gemeentesecretarie. De kosten hieraan verbonden, worden volledig vergoed door GGZ Oost Brabant.

GGZ Oost Brabant biedt hulp aan mensen met psychische en psychiatrische problemen.
Betrokken, betrouwbaar en ambitieus. Dát zijn de kernwaarden van GGZ Oost Brabant. Betrokken bij de mens, betrouwbaar als partner in behandeling en ambitieus in het voortdurend verbeteren van onze zorg.

advertentie