Deel dit artikel ‹ Terug

Concert Trio Sibasso in het Kunstkerkje

Geplaatst op: dinsdag 14 november 2017


Klassieke muziek, duetten en aria’s

Op zondagmiddag 26 november brengt Trio Sibasso aria’s en duetten van Mozart tot Verdi, afgewisseld met pianosolo’s in het Kunstkerkje in Velp bij Grave (NB). Het concert begint om 14.30 uur. Kaarten à € 15,00 kunt u reserveren tot zaterdagavond 25 november 24.00 uur via de site www.kunstinhetkerkje.nl. Aria’s en duetten uit verschillende opera’s Trio Sibasso bestaat uit bas Peter van Hoesel, sopraan Sandra van Loon en pianist Simon van ’t Hoff. Sinds september 2015 geeft het trio recitals, bestaande uit aria’s en duetten. Op het programma staan: de prachtige ‘aanroep aan de maan’ van Dvorak, het beroemde duet ‘La ci darem la mano’ van Mozart, de komische ‘Calunnia’ uit de Barbier van Seviglia van Rossini en het ontroerende ‘Un bel di vedremo’ van Puccini. Tussen de stukken door worden luchtige toelichtingen gegeven over de tijdsgeest en de inhoud van de werken.

Bas, sopraan en piano
Bas Peter van Hoesel soleerde in vele uitvoeringen, onder meer de titelrol in Mefistofele van Boito en in opera’s van Verdi de titelrol van Attila, Zacharias in Nabucco, Banco in MacBeth, Philips II in Don Carlos, Pagano in I Lombardi, Ramfis in Aida. Daarnaast treedt hij vaak op als gastsolist in concerten en oratoria. Hij is al jaren als freelancer betrokken bij het koor van Opera Vlaanderen in Antwerpen en Gent. Sopraan Sandra van Loon behaalde in 2006 haar Master-titel ‘Performance’ bij hoofdvakdocente Hennie Diemer aan de Hogeschool voor de kunsten in Utrecht. Sinds 2014 wordt Sandra gecoacht door Xenia Meijer. Naast haar werk als uitvoerend zangers geeft Sandra sinds 2005 als solozangdocente les aan het Kunstkwartier in Geldrop en Helmond en heeft zij een eigen lespraktijk in Tilburg. Pianist Simon van't Hoff studeerde zowel lichte muziek piano als klassieke muziek piano aan het conservatorium in Tilburg. Deze diploma's behaalde hij respectievelijk in 2000 en 2005. Zijn liefde en affiniteit met zowel de lichte als de klassieke muziek maken dat hij zich in het werkveld niet slechts tot één genre hoeft te beperken.

Voor meer informatie over het concert- en expositieprogramma van stichting Kunst in het Kerkje, kijk op www.kunstinhetkerkje.nl.
advertentie