Deel dit artikel ‹ Terug

‘Ik, Robot’ cadeau tijdens Nederland Leest 2017

Geplaatst op: dinsdag 31 oktober 2017Woensdag 1 november start de landelijke campagne 'Nederland Leest'. Het thema van dit jaar is 'robotica'. BiblioPlus geeft in november het boek 'Ik, robot' van Isaac Asimov, cadeau aan iedereen die van lezen houdt. Een futuristische raamvertelling rond hoofdpersoon Susan Calvin (1982), robotpsycholoog in 2057, die terugblikt op haar leven.

De gehele maand november kunnen bezoekers van BiblioPlus het boek 'Ik, robot' van Isaac Asimov gratis ophalen in één van de locaties. Hoofdpersoon Calvin ontmoette in haar leven allerlei soorten robots. Het gaat in de 9 verhalen over de menselijke trekken bij robots die ontstaan door de mazen in de wetten van de robotica. Hoewel sommige verhalen in de bundel al meer dan een halve eeuw geleden geschreven werden zijn ze qua inhoud, stijl en humor nog steeds actueel. Een spannend boek met ook nog echte breinbrekers! Isaac Asimov (1920 - 1992) geldt als misschien wel de grootste science fictionauteur aller tijden. Hij was de grondlegger van de robotica en kwam met drie belangrijke wetten die nog steeds als basis dienen voor het denken over robots.

Interactieve lezing
Aansluitend bij het thema van Nederland Leest verzorgt Caroline Bergman op 9 november in bibliotheek Cuijk een interactieve lezing over de veranderende arbeidsmarkt door robotisering. De arbeidsmarkt verandert razend snel. 2 a 3 miljoen banen verdwijnen de komende 20 jaar. Goed dus om je daar bewust van te zijn en de regie te houden over je eigen loopbaan. Caroline Bergman (van Wij-Werkt loopbaantraining) neemt bezoekers in deze interactieve lezing mee langs de laatste trends en ontwikkelingen. En natuurlijk geeft ze praktische tips om aan de slag te gaan Deze lezing vindt plaats in de reeks Walk & Talk netwerkbijeenkomsten voor werkzoekenden maar staat open voor iedereen.
Samen film kijken

Ook worden in de campagneperiode in verschillende vestigingen films vertoond met robots in de hoofdrol: ‘Robot & Frank’, ‘Morgan’ en ’ I, Robot’ (verfilming boek van Isaac Asimov). Gezellig samen film kijken onder het genot van koffie of thee. Vooraf aanmelden is belangrijk. Dit kan in de bibliotheekvestigingen of online.

Alle activiteiten zijn gratis toegankelijk voor leden en niet-leden van de bibliotheek. Nederland Leest duurt van 1 t/m 30 november 2017.
www.biblioplus.nl

advertentie